5 originalnih Amazonovih serija koje su vrijedne vaše pažnje

0
947
5 originalnih Amazonovih serija koje su vrijedne vaše pažnje

5 originalnih Amazonovih serija – Amazon Studios, producentski ogranak globalne e-trgovinske kompanije Amazon, zadnjih je godina zapanjio svijet svojom rastućom produkcijom originalnih serija.

Ova tvrtka, koja je poznata po svom vodećem online trgovinskom platformom, pokazala je nevjerojatnu strast i talent za stvaranje vrhunskih televizijskih sadržaja. Njihove originalne serije nisu samo postale omiljeni izbor gledatelja diljem svijeta, već su također nagrađene prestižnim nagradama, dokazavši kvalitetu i kreativnost koje Amazon donosi na malim ekranima.

Amazonova produkcija originalna produkcija postupno je rasla i postala značajna sila u svijetu televizijske industrije. Tvrtka je uložila značajne resurse i angažirala vodeće stručnjake kako bi stvorila originalne sadržaje koji se ističu kvalitetom i inovacijom. S takvim snažnim fokusom na produkciju visokokvalitetnih serija, studio je uspio izgraditi zavidan katalog originalnih naslova koji privlače i oduševljavaju široku publiku diljem svijeta.

Ono što se izdvaja u Amazonovoj produkciji originalnih serija jest izvanredna kvaliteta njihovih projekata.

Od scenarija i režije do izvedbe glumaca i produkcije, svaki aspekt njihovih serija pažljivo je osmišljen i izveden s visokom strašću i predanošću. Serije poput “The Marvelous Mrs. Maisel”, “Fleabag” i “The Boys” su samo neki od primjera koji svjedoče o izvanrednoj kreativnosti i tehničkoj izvrsnosti koju Amazon donosi na male ekrane.

Osim toga, Amazon Studios surađuje s vrhunskim talentima iz industrije, uključujući neke od najpoznatijih redatelja, scenarista i glumaca, što samo dodatno pojačava kvalitetu i reputaciju njihovih serija.

5 originalnih amazonovih serija koje su vrijedne vaše pažnje
5 originalnih Amazonovih serija koje su vrijedne vaše pažnje

Osim visoke kvalitete, Amazonove originalne serije također su osvojile srca gledatelja i kritičara diljem svijeta. Oduševljenje serijama poput “Transparent”, “The Man in the High Castle” i “Mozart in the Jungle” samo je naglasilo da je Amazon postao pravi konkurent drugim vodećim televizijskim platformama.

Ove serije se ističu po svojoj dubini, originalnosti i tematskoj raznolikosti, nudeći gledateljima nešto novo i osvježavajuće. Kombinacija izvrsnih priča, iznimnih izvedbi i visokokvalitetne produkcije čini da se Amazonove serije ističu kao nezaobilazan dio suvremenog televizijskog pejzaža.

5 originalnih Amazonovih serijanaš izbor

5. FLEABAG

Izrvrsna serija za bingeanje, i htjet ćete pogledati cijelu seriju odjednom. Radnja je smještena u London, a u glavnoj ulozi je mlada djevojka u dvadesetima Phoebe Waller-Bridge, koja je i kreirala seriju.

Opisana je kao jedna od najboljih komedija u posljednje vrijeme, a uspoređuju je sa serijom Broad City.

4. GOOD OMENS

David Tennant i Michael Sheen glavni su likovi u ovoj fanstasy seriji koja je nastala po predlošku Neila Gaimana. Tennant je demon Crowley koji već dugo živi na Zemlji, a Sheen je anđeo Aziraphale, serafim koji također voli Zemlji i ima zanimljivo prijateljstvo s Crowleyjem.

5 originalnih amazonovih serija koje su vrijedne vaše pažnje
5 originalnih Amazonovih serija koje su vrijedne vaše pažnje

Njih se dvojica udruže kako bi spriječili dolazak antikrista, odnosno 11-godišnjeg dječaka za kojeg se predviđa da će uništiti svijet. Good Omens ima samo jednu sezonu koja se sastoji od šest epizoda, no i visoku ocjenu na IMDb-u – 8.5/10.

3. SNEAKY PETE

Sneaky Pete dosad ima tri sezone, a tvorci serije su David Shore (House) i Bryan Cranston (Breaking Bad), koji i glumi u seriji.

Cranston tumači ulogu Vicka, nemilosrdnog gangstera koji želi naplatiti svoj dug, dok Giovanni Ribisi igra Mariusa, bivšeg zatvorenika koji preuzima identitet Petea, svog zatvorskog cimera, kako bi pobjegao od prošlosti i tog istog duga.

Postavši Pete, Marius se pokušava povezati s njegovom obitelji što i uspijeva budući da baka i djed pravog Petea nisu vidjeli otkako je bio dječak.

5 originalnih amazonovih serija koje su vrijedne vaše pažnje
5 originalnih Amazonovih serija koje su vrijedne vaše pažnje

2. THE MAN IN THE HIGH CASTLE

The Man in the High Castle  smještena je u alternativni, distopijski svijet u kojemu je Njemačka pobijedila u Drugom svjetskom ratu. Temelji se na romanu istog imena iz 1962. godine Phillipa K. Dicka, a izvršni producenti su Ridley Scott i Frank Spotnitz (The X-Files).

Opisana je kao napeti i često nasilni distopijski triler s puno šokantnih obrata. Svijet u kojem se odvija radnja izgleda ovako – istočna obala pod njemačkom je okupacijom, a zapadna obala pod japanskom. Pratimo razne likove koji rade na tome da oforme otpor protiv okupatora.

1.THE BOYS

Posljednja hit serija je anti-superherojska poslastica The Boys (2019). Iako ima samo jednu sezonu koja je sačinjena od 8 epizoda, The Boys je obnovljena za drugu sezonu koja nas očekuje 2020. godine.  

Smještena u svijet superheroja koji su selebritiji i isključivo paze na svoj brend. Oni mogu raditi što hoće, a iza njih stoji kompanija Vought koja služi za njihov imidž i prodaju na tržištu. Superheroje prodaju gradovima kao zaštitnike protiv kriminala. 

U fokusu priče je Hughie, običan dečko čija cura slučajno pogine kad je pregazi najbrži čovjek na svijetu, superheroj A-Train, koji je u tom trenutku lovio kriminalce. Hughie se priključuje grupi osvetnika kako bi osvetio smrt svoje cure te se priključuje Butcheru, koji ima vlastitu osvetničku misiju.

Preporuka:

Najbolje Android aplikacije za kodiranje

Kako održavati svoj stan čistim: potpuni vodič za studente

Najbolje horor i misteriozne serije: top 8 serija

Tetris (2023) – Recenzija

Guy Ritchie’s The Covenant (2023)