7 hrvatskih serija koje nam nikada neće dosaditi

Prijavi se za novosti i preporuke

Neke hrvatske serije imaju status kultnih serija, a jedna od njihovih osobina je da nam nikada neće dosaditi. Donosimo vam listu od 7 hrvatskih serija snimljenih u različito vrijeme – od 60-ih godina prošlog stoljeća do novije hrvatske produkcije. Ove serije uvijek iznova možemo gledati!

7. Prosjaci i sinovi

Prosjaci i sinovi je serija snimljena 1971. prema scenariju Ivana Raosa, no zbog  netom slomljenoga Hrvatskog proljeća, dvanaest godina bila je neobjavljena te je prvi put prikazana 1984. Nakon premijernog prikazivanja, ubrzo je dobila status jedne od najgledanijih hrvatskih serija. U seriji kao i u romanu, pratimo zgode obitelji prosjaka u njihovoj borbi za opstanak.

7 hrvatskih serija koje nam nikada neće dosaditi

6. Naše malo misto

Naše malo misto serija je koja je stekla status legende još davnih dana. Snimana je od 1969. do 1971. godine, ali njezin humor, političke opaske i posebne dogodovštine glavnih likova uvijek su aktualne.  Prikazuje život u malom dalmatinskom mjestu kroz prizmu pisanja kronike mjesta, koju vodi poštar Andrija Bombišta. Pratimo živote dotura Luigija, njegove Bepine, Roka Prča, i drugih.

7 hrvatskih serija koje nam nikada neće dosaditi

5. Velo misto

Serija Velo misto napravljena je 10 godina nakon Našeg malog mista. Temelji se na knjizi Miljenka Smoje, i svojevrsna je kronika Splita u kojoj pratimo sudbine  različitih ljudi – ribara, radnika, policajaca, studenata, vojnika, krijumčara, uglednih građana. Autentična i humoristična!

7 hrvatskih serija koje nam nikada neće dosaditi

4. Smogovci

Hrvatska humoristična serija Smogovci temelji se na istoimenom romanu Hrvoja Hitreca, koji je napisao i scenarij za seriju. Prikazivala se od 1982. do 1997. godine. U Smogovcima pratimo obitelj Vragec koji žive na Pešćenici, kvartu u Zagrebu.

7 hrvatskih serija koje nam nikada neće dosaditi

3. Lažeš, Melita

Hrvatska serija iz 1984. godine temelji se na romanu Ivana Kušana istog imena. U fokusu je 12-godišnja djevojčica Melita, koju svi smatraju lažljivicom. A ona samo vidi svijet drugim očima!

7 hrvatskih serija koje nam nikada neće dosaditi

2. Duga, mračna noć

Duga mračna noć je film, a ujedno i serija od jedne sezona koja se sastoji od 13 epizoda. Radnja je smještena u vrijeme 2. svjetskog rata u Kraljevini Jugoslaviji, gdje pratimo glavnog lika Iva Kolara (Goran Višnjić), studenta agronomije koji se priključuje partizanskom pokretu.

7 hrvatskih serija koje nam nikada neće dosaditi

1.Bitange i princeze

Hrvatski sitkom u kojem glavne uloge imaju Rene Bitorajac, Tarik Filipović, Mila Elegović Balić, Nataša Dangubić i Hrvoje Kečkeš. Rađena je po uzoru na popularnu amričku seriju Prijatelji (Friends) i prati živote 5 prijatelja koji žive u istoj zgradi, a druže se u bircu koji se zove „Bitange i princeze“.

7 hrvatskih serija koje nam nikada neće dosaditi

>> Top 11 crtića balkanskih klinaca

Komentiraj

Komentara

Koliko je koristan ovaj post? Subtitle: Leave empty to disable. Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili! Result text - average rating: Prosječna ocjena Result text - vote count:

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Drugi upravo čitaju

Filmoviplex Recenzija

Ako ste u potrazi za besplatnim filmovima i serijama sigurno ste čuli za Filmoviplex. Filmoviplex je popularna online platforma za online gledanje filmova i serija sa prevodom na naš jezik. Filmoviplex nudi linkove za gledanje...

NETFLIX SERIJE 14 Najboljih!

Ovo su Netflix serije koje bi svako trebao pogledati. Zbog ovih Netflix serija ćete poželjeti da imate više vremena u životu. Sve su to serije koje su iznimno popularno, no s razlogom. Karizmatični “Peaky Blinders“,...

Najbolji filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji filmovi 2020. godine po izboru legendarnog filmskog blogera. Tradicionalno kao i svake godine, došlo je vreme (malo ranije nego inače) da se saberu filmski utisci vezani za prošlu godinu. Kao što i...

8 vrhunskih europskih filmova koje vrijedi pogledati

Donosimo Vam listu 8 vrhunskih europskih filmova koje vrijedi pogledati! Američku kinematografiju svi imamo u malom prstu, no kada bi nas netko zamolio da mu nabrojimo 10 kvalitetnih filmova europske produkcije, vrlo je moguće kako...

CRTANI FILMOVI 7 Najdražih

Crtani filmovi prate trendove ali neki su animirani likovi ikone svoga doba i za njih se može reći da su na neki način bezvremenski. Danas pričamo samo o takvim likovima – legendarnim likovima iz legendarnih...

Athena (2022) – Recenzija

Athena je francuska akciona drama Athena je francuska akciona drama koju kao režiser i ko-scenarista potpisuje Roman Gavras, dok mu je na scenariju pomogao Lađ Li, autor koji stoji iza odličnog filma Les Misérables baziranog...