Zvijezda Poldarka Eleanor Tomlinson – Obojala sam kosu u crveno zbog lika Demelze (INTERVJU)

Prijavi se za novosti i preporuke

26-godišnja britanska glumica Eleanor Tomlinson zvijezda je izvrsne dramske serije Poldark u kojoj tumači lik Demelze Poldark.

Demelza je žena Rossa Poldarka (Aidan Turner), a Eleanor je, kako nam kaže, presretna što je dobila priliku glumiti tako snažnu i neovisnu ženu.

Njezina karijera započela je kad je bila vrlo mlada – s 14 godina glumila je Sophie u blockbusteru The Illusionist s Edwardom Nortonom, a glumila je i Alisi u zemlji čudesa (Alice in Wonderland)  Tima Burtona.

Poldark gledajte na kanalu Epic Drama svake nedjelje u 21 sat, a zanimljiv intervju koji smo imali prilike održati s predivnom glumicom Eleanor Tomlinson, pročitajte u nastavku!

najbolji filmovi 2020
Zvijezda Poldarka Eleanor Tomlinson – Obojala sam kosu u crveno zbog lika Demelze (INTERVJU)

Bojaš svoju prirodno plavu kosu u crveno za svoj lik Demelze. Zašto misliš da joj crvena bolje pristaje? Što misliš o liku Demelze?

Eleanor: Da, moja prirodna boja je plava, no crvenokosa sam već  pet godina zbog lika Demelze. Kad sam prvi put pročitala scenarij, odmah sam pomislila na nju kao na crvenokosu, ne znam zašto.

  Company X – Razgovor s Warrenom Brownom a.k.a. Neilom Mackayjem iz uzbudljive nove špijunske serije

U knjizi, ona je zapravo brineta i kad sam išla na audiciju, imala sam svoju prirodnu plavu boju. Mislim da sam se producentima svidjela i kao plava, no bila sam nepopustljiva. Jednostavno sam je vidjela kao temperamentnu crvenokosu i pomislila sam, zašto ne probati nešto drukčije, pa sam pofarbala kosu.

Mislim da je ono iznimno jaka i neovisna žena. Također  mislim da je vrlo inspirativna. Mene je definitivno promijenila. To što sam dobila priliku igrati takvu snažnu ženu posljednje četiri godine otvorilo mi je um za moj vlastiti život i kako se nositi s određenim situacijama. Mislim da kad bih bila upola takva žena kao ona, bila bih sretna. – (Eleanor Tomlinson)

Možeš li nam ispričati neku zanimljivu priču sa seta Poldarka?

Eleanor: Pa, često ovo govorim ljudima jer najčešće to ne znaju. Naime, ništa nismo snimali linearno, pa se može dogoditi da snimamo epizodu jedan i epizodu osam na isti dan. Prvo smo snimali sve vanjske scene u Colmoreu dva tjedna, a onda smo se vratili u Bristol i tamo smo snimali idućih šest mjeseci. Tako da je zeznuto, jer moraš pozavati scenarij cijele sezone. Može se dogoditi da snimaš bilo koju epizodu bilo kad. – (Eleanor Tomlinson)

Poldark je smješten u 18. Stoljeće. Jesi li znala što o tom periodu prije same serije?

Nisam puno znala prije samo snimanja, no kad sam dobila ulogu, pročitala sam sve knjige i istraživala sve više. Morala sam sve istražiti. Ipak, dobra stvar za mene je bila ta da Demelza nije konformistica pa sam imala slobodu što se tiče načina njezina ponašanja. – (Eleanor Tomlinson)

Uz glumu, baviš se i pjevanjem i snimaš folk album. Možeš li nam reći nešto više o tome?

Eleanor: Pa ne bih za sebe rekla da sam pjevačica. Ja sam prvenstveno glumica.

  Vanja Černjul – upoznajte direktora fotografije najboljih svjetskih serija (INTERVJU)

Ali odlično pjevaš!

Eleanor: Oh, hvala! To je bilo nešto čime sam se bavila prije Poldarka. Naime, Sony je pristupio Anne Dudley, kompozitorici Poldarka da napravi taj album, a ona je napravila svu glazbu na albumu. To je bilo nešto što sam si htjela postaviti kao izazov, jer si volim postavljati izazove.

Bila je to prilika kojoj nisam mogla reći ne. Tako da sam se doista potrudila, uzela sam nekoliko lekcija iz pjevanja, i moj brat mi je uvelike pomogao. On također pjeva na albumu uz mene, on radi te harmonije, a snimio je i duet sa mnom – ta se pjesma zove Spinning Wheel. Bila je to odlična prilika što sam mogla raditi s njim a istovremeno sam samu sebe izazvala da radim nešto potpuno drugačije. – (Eleanor Tomlinson)

Da moraš zaista izabrati samo jedno, što bi to bilo – gluma ili pjevanje?

Eleanor: Gluma, 100 %. Apsolutno.

zvijezda poldarka eleanor tomlinson – obojala sam kosu u crveno zbog lika demelze (intervju)
Zvijezda Poldarka Eleanor Tomlinson – Obojala sam kosu u crveno zbog lika Demelze (INTERVJU)

Kako snimanje zapravo traje vrlo dugo, kako se odmaraš od posla I stresa?

Eleanor: To je lijepo pitanje. Volim ići na masaže no također volim ići doma, natrag na selo. Tamo se družim sa svojom obitelji, isključim mobitel I samo sam jedna normalna osoba.

Koja je posljednja serija koju si gledala?

Eleanor: Mislim da je posljednja serija koju sam gledala vjerojatno druga sezona The Crown. Obožavam tu seriju! Mislim da su Claire Foy i Matt Smith jednostavno divni u njoj. – (Eleanor Tomlinson)

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj post? Subtitle: Leave empty to disable. Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili! Result text - average rating: Prosječna ocjena Result text - vote count:

  Matej Merlić: Pobjednik natječaja za najbolji scenarij na NEM-u Zagreb (INTERVJU)

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Drugi upravo čitaju

Pearl (2022) – Recenzija

Pearl sa podnaslovom An X-traordinary Origin Story je psihološki slešer koji potpisuje Taj Vest u saradnji sa glumicom Mijom Got koja ponovo tumači i glavnu ulogu. Ovaj film služi kao prethodnik filma X (2022) i u njemu pratimo...

Nine Days (2020) – Recenzija

Nine Days je odličan film iz 2020. godine koji ne smijete propustiti. Nine Days je film o kome se dosta pričalo u prethodnom periodu, pre svega zbog toga što je nakon skoro godinu i po dana...

Gorčilo – Jesi li to došao da me vidiš (2015) – Recenzija

Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš je odličan domaći film iz 2015. godine. Poslednji domaći film koji sam pogledao u bioskopu je bila Parada Srđana Dragojevića i tada sam sklopio neku vrstu pakta sa...

8 vrhunskih europskih filmova koje vrijedi pogledati

Donosimo Vam listu 8 vrhunskih europskih filmova koje vrijedi pogledati! Američku kinematografiju svi imamo u malom prstu, no kada bi nas netko zamolio da mu nabrojimo 10 kvalitetnih filmova europske produkcije, vrlo je moguće kako...

Tár (2022) – Recenzija

Tár je psihološka drama Tár je psihološka drama koju kao režiser, scenarista i producent potpisuje kvalitetni autor Tod Fild kome je ovo prvi rad još od 2006. godine, a ukupno treći. Film je premijerno prikazan...

The Tragedy of Macbeth (2021)

The Tragedy of Macbeth je nova ekranizacija Magbet je pozorišna tragedija Vilijama Šekspira koja je do sada tridesetak puta adaptirana u film, a poslednju adaptaciju Macbeth smo dobili 2015. godine. The Tragedy of Macbeth je nova ekranizacija...