Emmy presedan: rodno neopredijeljeni sami će birati kategoriju natjecanja

0
835

Asia Kate Dillon, zvijezda serije Milijarde (Billions) ući će u povijest Hollywooda kao prva osoba koja se ne identificira u binarnim rodnim kategorijama na televizijskom nagradama Emmy! Dillon je već sada prva takva osoba na televiziji. Proslavila se ulogom u Netflixovoj seriji “Orange is the New Black”, a kada se priključila seriji Milijarde (Billions) u drugoj sezoni, Dillon su primijetili svi, i gledatelji i kritičari.

emmy presedan: rodno neopredijeljeni sami će birati kategoriju natjecanja
Taylor gledaj u Milijardama (Billions) na Pickboxu

No došlo je do problema kad je Showtime pitao Dillion kako bi htjeli da je se predstavi na nominacijama za televizijsku nagradu Emmy. Inače, Dillon za sebe koristi zamjenicu „they“. Kako nisu mogli naći pravi odgovor, napisali su pismo koje su uputili organizatorima Emmyja, u kojem piše:

Želim znati je li u vašim očima “glumac” i “glumica” označavaju anatomiju ili identitet i zašto je to uopće potrebno označiti? Razlog zbog kojeg vas želim uključiti u razgovor o ovome je da ako kategorije “glumac” i “glumica”  reprezentiraju “najbolju izvedbu osobe koja se identificira kao žena” i  “najbolju izvedbu osobe koja se identificira kao muškarac”, onda nema mjesta za moj identitet u takvom binarnom sustavu nagrađivanja.

Nadalje, ako kategorije “glumac” i “glumica” označavaju spol, pitam, zašto je to potrebno? 

 >> 4 RAZLOGA ZAŠTO ĆE TE OSVOJITI MILIJARDE

Na sveopće, ali i Dillonino iznenađenje, odgovor je stigao vrlo brzo, i u njemu je pisalo kako je Dillon slobodna odabrati u kojoj kategoriji želi biti. Glasnogovornik Emmyja za Variety je potvrdio kako je imao „produktivan dijalog“ s Dillon.

Akademija slavi uključivost, i kako smo već pričali s Asiom, ne postoji rodni uvjet za različite kategorije. Asia je slobodna odabrati u kojoj kategoriji želi biti. – rekao je glasnogovornik Emmyja

emmy presedan: rodno neopredijeljeni sami će birati kategoriju natjecanja
Asia s Damienom Lewisom koji u Milijardama tumači Bobbyja “Axea” Axelrodea

>> GLEDAJ MILIJARDE ODMAH

Dillon je bila vrlo sretna s odgovorom, a na kraju je odlučila natjecati se za najboljeg sporednog glumca.

Komentiraj

Komentara

TagsBillions Emmy Milijarde Pickbox