5 filmova koje trebate pogledati nakon Money Heista

0
1807
Money Heist

Donosimo Vam 5 vrhunskih filmova koje trebate pogledati nakon Money Heista.

Bingeali ste sve četiri sezone španjolske superserije Money Heist ili La Casa de Papel (s obzirom na to da sad svi ubacujemo španjolski gdje god možemo). Ali kao što je običaj nakon svake odgledane sezone, u nama je prazan osjećaj.

Što sad dalje sa životom kad ne možemo dalje gledati seriju? Sigurno se nećemo vratiti svojim obvezama, ne ne, to će sve pričekati kraj karantene kad budemo prisiljeni izaći iz svojih domova. A dotad, donosimo vam kratak pregled filmova o pljačkama koje možda jeste, a možda i niste već pogledali.

viasat nature
5 filmova koje trebate pogledati nakon Money Heista

5. Inside Man

Nismo ni sumnjali da bi nas Spike Lee mogao razočarati. Grupa pljačkaša imenom Steve (odmah zvoni na pljačku, definitivno) napadaju banku Manhattana i tjeraju taoce da se obuku kao i oni, sličan trik kao i kod naših Španjolaca. Gledamo Denzela Washingtona u ulozi detektiva i pregovarača, te Clivea Owena kao iskusnog pljačkaša koji je osmislio cijeli plan.

4.. The Italian Job

Za film ste sigurno čuli, ali jeste li ga gledali? Odnosno, jeste li gledali pravu verziju? Naravno, verzija iz 2003. je privlačnija jer je novija s glumačkom postavom koja je poznatija mlađoj publici (Edward Norton, Charlize Theron, Mark Wahlberg itd. itd.), ali u starom, originalnom filmu imate priliku vidjeti Michaela Caina kao mastermind pljačkaša.

Kakav Batman, Alfred je bio lud u mlađima danima. Svakako, obje verzije imaju svoje prednosti i mane, što drugo napraviti s vremenom kod kuće nego pogledati oba filma i usporediti ih, zar ne? – (Money Heist)

3. Logan Lucky

Braća hillbillyja organiziraju pljačku NASCAR utrke uz pomoć čovjeka u zatvoru. Što više možete očekivati od jednog filma? Pogotovo kad su braća Channing Tatum i Adam Driver. Bez jedne ruke.

Just like his uncle (ako ne razumijete bazu, molit ću Vas da se što prije educirate lp mm). Pomoćnik iz zatvora je nitko drugi nego sad već bivši James Bond, Daniel Craig. U nekim će vas trenucima zbuniti zvjezdana postava, a u nekim jednostavno nasmijati. Not bad at all. – (Money Heist)

genijalnih starih filmova
5 filmova koje trebate pogledati nakon Money Heista

2. Reservoir Dogs

Quentin Tarantino s pljačkama i krvlju. Fatalno dobra kombinacija. Plan je bio ukrasti dragulje, pobjeći i unovčiti svoju nagradu, ali kakav bi to bio film kad bi sve pošlo po planu. Pseudonimi su bili prijeko potrebni pa su koristili boje (Mr. White, Mr. Blonde… Mr. Pink). – (Money Heist)

Osim odličnog soundtracka (ipak je Tarantino u pitanju), glumačka postava ima neke dragulje koje često vidimo u filmovima, ali i samog Tarantina. Harvey Keitel, Tim Roth i Michael Madsen. Trio Fantastico.

1. The Usual Suspects

New York, pljačka koja je pošla po krivu. Pet kriminalaca koji su osumnjičeni i žele se osvetiti policiji koja ih je optužila za krađu vozila. Kako drugačije nego krasti dragulje? Mozak operacije je Keyser Söze, anonimni pljačkaš za kojeg nitko ne zna kako zapravo izgleda, ali je na glasu kao okrutan i beskrupulozan. So, who did it? – (Money Heist)

PREPORUKA