NEM ZAGREB 2019: Potvrđen predselekcijski žiri za najbolji scenarij

Prijavi se za novosti i preporuke

NEM ZAGREB 2019

MEĐU ČLANOVIMA PRODUCENTICA NOMINIRANA ZA BAFTA-U

Natječaj za najbolji scenarij serije ili formata jedinstvena je prilika za talentirane scenariste bez obzira na iskustvo

NEM Zagreb 2019 dovodi u Zagreb neke od ključnih aktera TV industrije iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Mađarske, Belgije, Češke i Estonije. Zimsko izdanje renomiranog eventa New Europe Market, pruža jedinstvenu priliku svim TV kreativcima.

Uz brojne panele, radionice i predavanja, NEM organizira i natječaj za najbolji scenarij serije ili formata. Bez obzira na razinu scenarističkog iskustva, ovaj natječaj sjajna je prilika za predstavljanje svoje ideje svjetskim imenima TV industrije u potrazi za novim idejama, i to u dvjema kategorijama:

  • najbolji scenarij u kategoriji serija (drama, triler, kriminalistika, fantasy, SF, komedija)
  • najbolji koncept posebnog formata (reality show, kviz, dokumentarna emisija)

Nezavisni, stručni žiri sastavljen je od profesionalaca koji se bave razvijanjem scenarija, organizacijom scenarističkih natječaja ili radionica te su svakodnevno u doticaju s raznim TV projektima.

  • Farah Abushwesha (Ujedinjeno Kraljevstvo, predstavnica organizacije Rocliffe i producentica nominirana za prestižnu nagradu BAFTA (The British Academy of Film and Television Arts) te osnivačica BAFTA-inog natječaja za najbolji scenarij Rocliffe New Writing Showcase and Competition.
nem zagreb
NEM Zagreb 2019 dovodi u Zagreb neke od ključnih aktera TV industrije

Producirala je uspješnice kao što su „The ABC Murders“ s Johnom Malkovichem i Rupertom Grintom te Netflixov „Irreplaceable You“ s Christopherom Walkenom.

Ujedno je autorica bestsellera na Amazonu s knjigama „Rocliffe Notes: A Professional Approach For Screenwriters and Writer-Directors“ i „Rocliffe Notes – A Guide to Low Budget Filmmaking: Taking Your Film from Script to Screen“. – NEM ZAGREB 2019

  • ScreenCraft (Sjedinjene Američke Države), konzultantska agencija koja spaja scenariste i filmaše s renomiranim holivudskim produkcijskim kućama i studijima kao što su Netflix, CBS Studios Internationa, NBC Universal, 20th Century Fox, Lionsgate, Paramount, Sony Pictures Television, Warner Bros, 3 Arts Entertainment, The Sundance Institute i mnogi drugi.
  • Joyrider (Mađarska), kreativna mreža producenata i pisaca koja razvija projekte za brojne  „Povodom predstavljanja naše tvrtke na međunarodnom tržištu, zahvalni smo što CEE regija napokon ima događanja kao što je NEM Zagreb. Veselimo se prilici za predstavljanje naših usluga potencijalnim partnerima, prepoznavanje novih projekata i talenata“, izjavio je Gábor Krigler, osnivač i izvršni kreativac tvrtke Joyrider, s dugogodišnjim iskustvom rada u HBO Europe, koji je danas jedan od njihovih glavnih klijenata.
  • Cineuropa (Belgija), prvi europski portal posvećen kinematografiji i audiovizualnim umjetnostima na četirima jezicima. Poseban projekt portala je ScriptAnalysis, program koji scenaristima pruža povratnu informaciju o njihovoj ideji i radu koju daju TV profesionalci.
  Ja sam Zlatan je u kinima!

Domenico La Porta, glavni urednik portala podržava NEM-ovu inicijativu: „Cineuropa vjeruje kako svaki uspješan i kreativan projekt počinje s kvalitetnim pisanjem. Spisatelji moraju imati financijsku podršku, ali i pristup konstruktivnoj kritici iskusnih profesionalaca, upoznatih sa situacijom na tržištu TV industrije.“ – NEM ZAGREB 2019

  • Black Nights Film Festival (PÖFF) (Estonija), petodnevni filmski festival koji se s vremenom pretvorio u centralno mjesto okupljanja profesionalaca iz Azije i Amerike povezujući ih s ključnim regionalnim donositeljima odluka. „Uzbuđeni smo što smo dio NEM-a Zagreb. Veselimo se čitanju svih zanimljivih projekata, sudjelovanju na panelima i prezentacijama uspješnih TV projekata. Suradnja s NEM platformom, kao našoj srednjoeuropskoj inačici, donosi nam razmjenu znanja i iskustava te razvoj suradnje između profesionalaca.“, izjavila je Triin Tramberg, koordinatorica međunarodnog scenarističkog natječaja Script Pool u organizaciji Tallin Black Nights Film Festival.
  • MIDPOINT (Češka), platforma usmjerena na razvoj scenarija i projekata te povezivanje profesionalaca unutar industrije: scenarista, redatelja i producenata iz CEE regije.

Tijekom predselekcijskog kruga, nezavisni žiri će odabrati 30 scenarija iz svake kategorije, od čega će 10 scenarista dobiti priliku za sastanak s čelnim ljudima iz tvrtki poput BBC Studios, Beta Film, RAI, ZDF, CBS Studios International i HRT.

Tri najbolja scenarija iz obje kategorije bit će predstavljena u glanoj dvorani svim sudionicima NEM-a Zagreb, među kojima će biti i predstavnici navedenih vodećih produkcijskih kuća, a najbolji scenarij u svakoj kategoriji osvaja nagradu u iznosu od 5 000 eura.

NEM Zagreb/Zagreb: Platforma za sklapanje ključnih poslova

New Europe Market godinama je prepoznatljiv kao centralno mjesto okupljanja profesionalaca iz audiovizualne industrije. Brojni su poslovi sklopljeni upravo u Dubrovniku, a jedan od njih popularizirao je hrvatsku seriju Novine.

Producenti Nebojša Taraba i Miodrag Sila (Drugi plan) na NEM-u su dogovorili suradnju s izraelskom producentskom i distribucijskom kućom Keshet koja je otkupila prava za globalnu distribuciju. Nedugo zatim pojavila se i na Netflixu kao prva hrvatska serija.

  Piramide: Rješavanje misterija – Otkrijte sve tajne gradnje piramida

Posao iz snova sklopio je i Lars Lundström, producent jedne od najpopularnijih skandinavskih serija Real Humans. Na NEM-u je upoznao čelnike produkcijske kuće AMC International koji su otkupili format i snimili britansku inačicu Humans.

NEM Zagreb, prvo zagrebačko izdanje eventa New Europe Market, održat će se od 11. do 13. prosinca 2019. u Esplanade Zagreb Hotelu.

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 4.9 / 5. Brojanje glasova: 17

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Supported by TNT Grupacija

Drugi upravo čitaju

Filmoviplex Recenzija

Ako ste u potrazi za besplatnim filmovima i serijama sigurno ste čuli za Filmoviplex. Filmoviplex je popularna online platforma za online gledanje filmova i serija sa prevodom na naš jezik. Filmoviplex nudi linkove za gledanje...

Najbolji filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji filmovi 2020. godine po izboru legendarnog filmskog blogera. Tradicionalno kao i svake godine, došlo je vreme (malo ranije nego inače) da se saberu filmski utisci vezani za prošlu godinu. Kao što i...

The Queen’s Gambit (2020)

The Queen's Gambit je odlična serija iz 2020 godine koju preporučujemo da pogledate. Šah je jedna od mojih prvih ljubavi, iako ga posljednjih godina ne igram ni približno onoliko koliko bih želio.Pripadnik sam one generacije...

The Wolf of Wall Street Recenzija

The Wolf of Wall Street recenzija zabavnog filma snimljenog po istinitoj priči o jednom brokeru. The Wolf of Wall Street istinita je priča o mladom i ambicioznom brokeru Jordanu Belfortu (Leonardo DiCaprio), koji ostaje bez posla...

Thirteen Lives Recenzija (2022)

Thirteen Lives je odličan film baziram na istinitim događajima. Thirteen Lives je film o događajima vezanim za čuveno spašavanje dvanaest dečaka i njihovog fudbalskog trenera iz pećine Tam Luang na Tajlandu. Režiju potpisuje Ron Hauard, dok je za scenario bio zadužen Vilijam...

7 romantičnih filmova koje vrijedi pogledati

Donosimo Vam listu najboljih romantičnih filmova koje vrijedi pogledati. To je nama naše 21. stoljeće dalo – mogućnost miksanja omiljenih filmskih žanrova u jedan savršen film (ili seriju, nećemo diskriminirati). U ovoj top listi, stoga,...