Unsolved Mysteries: Masoni, NLO i drugi neriješeni slučajevi u Netflixovom rebootu

Unsolved Mysteries je odlična serija iz 2020. godine koju ne smijete propustiti.

Prvih šest epizoda nove verzije poznatog dokumentarnog serijala Unsolved Mysteries brzo su postali hit na internetu. Tako su na američkoj top ljestvici najpopularnijeg sadržaja tjedna zasjeli na prvo, a u Hrvatskoj na četvrto mjesto. – (Unsolved Mysteries)

6 istinitih, tužnih i zastrašujućih priča

Za razliku od originalne verzije, u novih 6 epizoda nema voditelja kao što je tu poznatu ulogu imao Robert Stack, već nas stvarni likovi (obitelji, prijatelji, poznanici, novinari i policija) vode kroz priču.

A te priče su, blago rečeno, tužne i često zastrašujuće. Gledati obitelji koje čak i dan danas ne znaju što se točno dogodilo s njihovim voljenima neće vas držati ravnodušnima. Upravo nam prva epizoda daje najbolji uvod u karakter ovog novog dokumentarnog serijala. – (Unsolved Mysteries)

unsolved mysteries: masoni, nlo i drugi neriješeni slučajevi u netflixovom rebootu
Unsolved Mysteries: Masoni, NLO i drugi neriješeni slučajevi u Netflixovom rebootu

Specifično, u prvoj nam je epizodi predstavljena priča Reya Rivere, čiju je smrt, usprkos nalazima i dokazima, policija okarakterizirala kao samoubojstvo. Međutim, ništa se ne podudara, u priču ulaze masoni, a glavni osumnjičenik postaje Reyev dugogodišnji najbolji prijatelj (koji naravno nije htio dati izjavu).

I druge su priče jednako intrigantne pa tako upoznajemo ženu koja je usred bijela dana misteriozno nestala u vremenskom razmaku od 13 minuta, nestanak ugledne obitelji, potencijalni zločin iz mržnje, susret s NLO-om u malom mjestu u Massachusettsu 1969. i nestanak djevojke koja je trebala svjedočiti protiv svoje majke za ubojstvo očuha. – (Unsolved Mysteries)

Društvene mreže kao alat i kanal rješavanja slučajeva

Iz produkcije reboota su objavili kako su već u prvom tjednu od početka prikazivanja primili puno potencijalnih informacija koje bi mogle pomoći u rješavanju slučajeva.

To nije ništa novo, budući da su baš takve informacije značajno utjecale na razvoj istraga već u prvoj verziji serijala. Naime, tvorac originalnog serijala je službeno iznio da je više od 260 informacija bilo istinito te su one bile ključne u kasnijem rješavanju slučaja.

listopad
Unsolved Mysteries: Masoni, NLO i drugi neriješeni slučajevi u Netflixovom rebootu

Samim odlaskom na Twitter možete pronaći razne teorije, neke vrlo promišljene i naravno neke nerealne, kao i određene inkriminirajuće detalje u izjavama pojedinih likova koje možda niste prvotno primijetili. Naravno, šire se i novi memeovi koji, primjerice, jednog od osumnjičenika uspoređuju s poznatom Carol Baskin iz Tiger Kinga.

Uz navedeno, službena stranica serijala je izradila Facebook grupu u kojoj ljudi mogu raspravljati o pojedinim slučajevima s dežurnim istražiteljima. Sada vrijedi pričekati i vidjeti mogu li društvene mreže stvarno pomoći u rješavanju ovih misterija ili će sve stati na izradi memeova i postavljanju teorija zavjere.

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj post? Subtitle: Leave empty to disable. Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili! Result text - average rating: Prosječna ocjena Result text - vote count:

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Drugi upravo čitaju

Mladi papa / The Young Pope (2016)

Mladi papa je odlična serija iz 2016 godine koju ne smijete propustiti. Ako već niste odgledali ovu vrhunsku seriju uzmite daljinski u ruke! Jeste li ikada razmišljali kako državica Vatikan izgleda iznutra, kakvi su odnosi između...

Babylon (2022) – Recenzija

Babylon je epski dramski film Babylon je epski dramski film koji potpisuje Demijen Čezel, mladi filmaš koji se pojavio niotkuda i osvojio svet. Njegov debitantski film Whiplash je bio jedan od najboljih u 2014. godini,...

Toma (2021) – Recenzijaž

Toma Zdravković je legendarni pevač koji se ne pamti samo po svojim čuvenim pesmama Iako su biografski filmovi jedan od najpopularnijih filmskih žanrova, oni su u domaćoj kinematgorafiji prava retkost i moram priznati da sam...