Unsolved Mysteries: Masoni, NLO i drugi neriješeni slučajevi u Netflixovom rebootu

Prijavi se za novosti i preporuke

Unsolved Mysteries je odlična serija iz 2020. godine koju ne smijete propustiti.

Prvih šest epizoda nove verzije poznatog dokumentarnog serijala Unsolved Mysteries brzo su postali hit na internetu. Tako su na američkoj top ljestvici najpopularnijeg sadržaja tjedna zasjeli na prvo, a u Hrvatskoj na četvrto mjesto. – (Unsolved Mysteries)

6 istinitih, tužnih i zastrašujućih priča

Za razliku od originalne verzije, u novih 6 epizoda nema voditelja kao što je tu poznatu ulogu imao Robert Stack, već nas stvarni likovi (obitelji, prijatelji, poznanici, novinari i policija) vode kroz priču.

A te priče su, blago rečeno, tužne i često zastrašujuće. Gledati obitelji koje čak i dan danas ne znaju što se točno dogodilo s njihovim voljenima neće vas držati ravnodušnima. Upravo nam prva epizoda daje najbolji uvod u karakter ovog novog dokumentarnog serijala. – (Unsolved Mysteries)

unsolved mysteries: masoni, nlo i drugi neriješeni slučajevi u netflixovom rebootu
Unsolved Mysteries: Masoni, NLO i drugi neriješeni slučajevi u Netflixovom rebootu

Specifično, u prvoj nam je epizodi predstavljena priča Reya Rivere, čiju je smrt, usprkos nalazima i dokazima, policija okarakterizirala kao samoubojstvo. Međutim, ništa se ne podudara, u priču ulaze masoni, a glavni osumnjičenik postaje Reyev dugogodišnji najbolji prijatelj (koji naravno nije htio dati izjavu).

I druge su priče jednako intrigantne pa tako upoznajemo ženu koja je usred bijela dana misteriozno nestala u vremenskom razmaku od 13 minuta, nestanak ugledne obitelji, potencijalni zločin iz mržnje, susret s NLO-om u malom mjestu u Massachusettsu 1969. i nestanak djevojke koja je trebala svjedočiti protiv svoje majke za ubojstvo očuha. – (Unsolved Mysteries)

Društvene mreže kao alat i kanal rješavanja slučajeva

Iz produkcije reboota su objavili kako su već u prvom tjednu od početka prikazivanja primili puno potencijalnih informacija koje bi mogle pomoći u rješavanju slučajeva.

  10 kul filmova idealnih za prije spavanja

To nije ništa novo, budući da su baš takve informacije značajno utjecale na razvoj istraga već u prvoj verziji serijala. Naime, tvorac originalnog serijala je službeno iznio da je više od 260 informacija bilo istinito te su one bile ključne u kasnijem rješavanju slučaja.

listopad
Unsolved Mysteries: Masoni, NLO i drugi neriješeni slučajevi u Netflixovom rebootu

Samim odlaskom na Twitter možete pronaći razne teorije, neke vrlo promišljene i naravno neke nerealne, kao i određene inkriminirajuće detalje u izjavama pojedinih likova koje možda niste prvotno primijetili. Naravno, šire se i novi memeovi koji, primjerice, jednog od osumnjičenika uspoređuju s poznatom Carol Baskin iz Tiger Kinga.

Uz navedeno, službena stranica serijala je izradila Facebook grupu u kojoj ljudi mogu raspravljati o pojedinim slučajevima s dežurnim istražiteljima. Sada vrijedi pričekati i vidjeti mogu li društvene mreže stvarno pomoći u rješavanju ovih misterija ili će sve stati na izradi memeova i postavljanju teorija zavjere.

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Supported by TNT Grupacija

Drugi upravo čitaju

Najbolji filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji filmovi 2020. godine po izboru legendarnog filmskog blogera. Tradicionalno kao i svake godine, došlo je vreme (malo ranije nego inače) da se saberu filmski utisci vezani za prošlu godinu. Kao što i...

Najbolji filmski citati

Filmski citati koji će vas ostaviti bez daha a možda pronađete i inspiraciju Američki filmovi su zbog svoje popularnosti iznjedrili najveći broj najpopularnijih filmskih citata ili fraza koje su postale dijelom svakodnevnog govora. Svakako, imamo i...

70 najboljih serija 2010-2019

Lista najboljih serija po izboru bloga Filmske Recenzije Kao što već znate, svake godine objavljujem popise s filmovima i serijama koji su na mene ostavili najbolji dojam iz prethodne godine. Na jednoj stranici sam vidio da...

Mladi papa / The Young Pope (2016)

Mladi papa je odlična serija iz 2016 godine koju ne smijete propustiti. Ako već niste odgledali ovu vrhunsku seriju uzmite daljinski u ruke! Jeste li ikada razmišljali kako državica Vatikan izgleda iznutra, kakvi su odnosi između...

Uvod u Anatomiju

Sedam iznenađujućih činjenica koje niste znali o seriji Uvod u Anatomiju Četrnaest sezona bezvremenske serije Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy), proglašena je najboljom medicinskom dramskom serijom svih vremena. Jedna od najdugovječnijih serija počela se emitirati 2005....

FLEE / FLUGT RECENZIJA

FLEE / FLUGT Recenzija odličnog animiranog dokumentarca iz 2021 godine. Flee je danski animirani dokumentarni film nastao u međunarodnoj koprodukciji koji potpisuje Jonas Poher Rasmusen. Premijerno je prikazan na festivalu Sundance u januaru gde je odneo...