10 najboljih krimi serija današnjice

Prijavi se za novosti i preporuke

Donosimo Vam 10 najboljih krimi serija današnjice u nastavku članka.

U svijetu krimi žanra, nailazimo na jako puno serija kvalitetnog sadržaja. Serije poput Mindhuntera i Law and Order uče nas nečem novom, serije poput Pravog detektiva (True Detective) i Fargo donose misterij čije razrješenje s nestrpljenjem očekujemo. Napete, kompleksne, izazovne i misteriozne neka su od obilježja najboljih krimi serija današnjice – mi vam u ovoj top listi donosimo njih 10! – (10 najboljih krimi serija)

TRUE DETECTIVE

Imali smo prilike gledati tri sezone Pravog detektiva, a svaka sezona imala je svoju priču i svoje likove. Ipak, prva je sezona možda najbolje prihvaćena i od publike i od kritike. Matthew McConaughey je razvalio!

listopad
10 najboljih krimi serija današnjice

DEXTER

Moglo bi se ovo nazvati i “Dexter ili kako smo zavoljeli serijskog ubojicu”. Dexterovi motivi na stranu, on se na kraju krajeva slabo razlikuje od Jacka Trbosjeka, Teda Bundyja i sličnih zloglasnih počinitelja gnjusnih zločina.

A ipak, Dextera smo obožavali i za njega navijali kroz osam sezona. Sigurno je da to ima veze s karizmatičnom pojavom glavnog glumca Michaela C. Halla, kao i pametnim scenarijem. Međutim, kad se sve zbroji i oduzme, glavni je razlog tome što smo svi malo poremećeni. – (10 najboljih krimi serija)

THE KILLING

Američka krimi serija The Killing temelji se na danskoj seriji  Forbrydelsen (The Crime). Radnja je rsmještena u  Seattleu i prati različite istrage ubojstava koje vode detektivi Sarah Linden (Mireille Enos) i Stephen Holder (Joel Kinnaman).

FARGO

Kao i film, serija Fargo uvodi poznate elemente braće Coen kao što su estetika nasilja (stravični kontrapunkt lokvi krvi i razmrcvarenih tijela na potpuno bijelim ledinama),  duboka pitanja o moralnosti dotičnog nasilja i pitanje odgovornosti sudionika istog. Uzbudljiv i krvav serijski spektakl!

  …i još 8 kultnih filmova snimljenih prije 1940.

BREAKING BAD

Ako se neka serija, bez obzira na žanr, nalazi na vrhovima top-lista kao najbolja svih vremena, onda je suvišno pisati o njezinu scenariju, režiji, glumi, jer svi znamo da je to savršeno. Suvišno je i nabrajati sve Emmyje, Globuse i ostale kipiće koje je ekipa rasporedila po svojim kućama. Zašto je Breaking Bad bolji od svih? – (10 najboljih krimi serija)

Svaka krimi-serija bazira se na onome za što smo svi zainteresirani – borbu dobra i zla. Breaking Bad se zasniva na tome je li jedan čovjek dobar ili zao. Je li Walter White rođen da postane Heisenberg? Ili ga je nužda natjerala na tu promjenu? Postoji li za njega iskupljenje? Želi li ga uopće? Eto, zato.

BLACKLIST

Na prvi bi se pogled moglo učiniti kao da je Crna lista nešto već viđeno – zločest tip koji odluči iz samo njemu znanih razloga surađivati sa snagama zakona. To smo vidjeli po bezbrojnim filmovima, pa i serijama, zar ne? Pa se onda zapetljavamo i raspetljavamo kroz hrpu intriga dok nam se na zavrti u glavi i ne znamo tko je kriv, a tko je prav. – (10 najboljih krimi serija)

I upravo je u tome čar, i tako se gledatelja drži u napetosti. Treba znati održati baš tu pravu mjeru tenzije koja će nas prikovati uz ekran, a neće iznervirati da od serije odustanemo. Treba isto tako imati i Jamesa Spadera u glavnoj ulozi, taj će, kako se ono kaže, od dreka pitu napraviti.

LUTHER

Britanska psihološka krimi drama pokosila je serijski krimi svijet. U glavnim ulogama su  Idris Elba kao brilijantni detektiv John Luther i Ruth Wilson kao genijalna psihopatkinja i ubojica Alice Morgan. Tvorac serije rekao je kako se lik Luthera temelji na poznatim detektivima Sherlocku Holmesu i Columbu.

  Igra prijestolja: Top 5 trenutaka prve epizode posljednje sezone
10 najboljih krimi serija današnjice
10 najboljih krimi serija današnjice

LAW AND ORDER

Jedna od dugovječnijih serija na televiziji, Law and Order smještena je u New Yorku i bavi se cijelim pravosudnim procesom. Radnja se često temelji na pravim slučajevima, a svaka epizoda podijeljena je u dva dijela – prva polovica bavi se istragom zločina i uhićenjem, a druga se bavi sudskim procesom. – (10 najboljih krimi serija)

MINDHUNTER

Radnja serije smještena je u sedamdesete godine, te se istražuje mlada povijest psihologije kriminala. Istražujući početke FBI-jeve jedinice za bihevioralne znanosti u sedamdesetima, otkrivamo kako je pojam “serijskog ubojice” uopće razvijen i kako je FBI razvijao svoje metode tijekom godina. Nastala iz pera Joea Penhalla, Mindhunter je intenzivna psihološka drama koju producira poznati redatelj David Fincher.

THE WIRE

Američku krimi seriju stvorio je genijalni David Simon, priznati autor i bivši novinar. Radnja serije smještena je u Baltimoreu,a svaka sezona bavi se različitom temom. Širok dijapazon likova stvara komplesnu i zanimljivu atmosferu, a pogled iz svačije perspektive razrađen je do najmanjih detalja. – (10 najboljih krimi serija)

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 4.9 / 5. Brojanje glasova: 15

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Supported by TNT Grupacija

Drugi upravo čitaju

Filmoviplex Recenzija

Ako ste u potrazi za besplatnim filmovima i serijama sigurno ste čuli za Filmoviplex. Filmoviplex je popularna online platforma za online gledanje filmova i serija sa prevodom na naš jezik. Filmoviplex nudi linkove za gledanje...

Najbolji filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji filmovi 2020. godine po izboru legendarnog filmskog blogera. Tradicionalno kao i svake godine, došlo je vreme (malo ranije nego inače) da se saberu filmski utisci vezani za prošlu godinu. Kao što i...

The Queen’s Gambit (2020)

The Queen's Gambit je odlična serija iz 2020 godine koju preporučujemo da pogledate. Šah je jedna od mojih prvih ljubavi, iako ga posljednjih godina ne igram ni približno onoliko koliko bih želio.Pripadnik sam one generacije...

The Wolf of Wall Street Recenzija

The Wolf of Wall Street recenzija zabavnog filma snimljenog po istinitoj priči o jednom brokeru. The Wolf of Wall Street istinita je priča o mladom i ambicioznom brokeru Jordanu Belfortu (Leonardo DiCaprio), koji ostaje bez posla...

Thirteen Lives Recenzija (2022)

Thirteen Lives je odličan film baziram na istinitim događajima. Thirteen Lives je film o događajima vezanim za čuveno spašavanje dvanaest dečaka i njihovog fudbalskog trenera iz pećine Tam Luang na Tajlandu. Režiju potpisuje Ron Hauard, dok je za scenario bio zadužen Vilijam...

7 romantičnih filmova koje vrijedi pogledati

Donosimo Vam listu najboljih romantičnih filmova koje vrijedi pogledati. To je nama naše 21. stoljeće dalo – mogućnost miksanja omiljenih filmskih žanrova u jedan savršen film (ili seriju, nećemo diskriminirati). U ovoj top listi, stoga,...