back to top

Misterije serije: 6 serija za ljubitelje svih vrsta misterija

Ako volite misterije, detektive, rješavanje zločina i/ili zatvore, na pravom ste mjestu.

Kreirali smo listu Misterije serije sa najboljim serijama sa elementima misterije i trilera. Savršena lista za sve ljubitelje krimi, horor i misterioznih serija. 

Od Top of the Lake s Elisabeth Moss, do kultne serije Oz, sigurno ćete pronaći misterij po vašoj mjeri.

6. Top Of The Lake (2013. – 2017.)

Elisabeth Moss glumi neiskusnu detektivku Robin Griffin, koja se hvata ukoštac sa slučajem trudne 12-godišnjakinje koja se pokušala utopiti u jezeru, nakon čega je nestala… 

Zašto je treba pogledati: Misteriozna priča o tajnama maloga novozelandskoga grada, sa sjajnom glumačkom ekipom koja je seriji zaradila Zlatni globus.

5. Zločinački umovi/Criminal Minds (2005. – )

Kad FBI u slučajevima sa serijskim ubojicama dođe do mrtve točke, obrate se profilerima iz Quantica – dok drugi detektivi proučavaju dokaze slučaja, oni proučavaju počinitelje. 

Zašto je treba pogledati: Napeta kriminalistička serija o elitnoj ekipi profilera koji analiziraju neke od najuvrnutijih mozgova serijskih ubojica diljem zemlje pokušavajući im stati na kraj prije nego što ponovno ubiju.

misterije serije
Misterije serije

 4. Orange Is The New Black (2013. – 2019. )

Orange Is The New Black napravljena je po zatvorskim iskustvima Piper Chapman koja je završila u zavoru jer je dilala drogu za svoju bivšu curu, koja je u istom zatvoru. Zašto je treba pogledati: Hrpa žena u zatvoru, ima i seksa, a to nije najbolji dio ove serije

3. 12 majmuna/12 Monkeys (2015. – 2018. )

Zašto je treba pogledati: Nakon dva filma 12 majmuna (La jetée,1962., 12 majmuna, 1995.) vrijeme je za detaljno razrađenu, hiperaktivnu, vremensko-putujuću avanturističku seriju!

misterije serije
Misterije serije

2. Sherlock (2010. – 2017. )

Google mu je veliki prijatelj, po Londonu se vozi tipičnim crnim taksijima. Ne drogira se opijumom, nego nikotinskim flasterima. 

Zašto je treba pogledati: Sherlock Holmes je iz viktorijanskog Londona prebačen na ulice suvremene britanske metropole, ali i dalje je nesnalažljiv u društvu.

Ljude ne podnosi i mnogo se radije služi SMS-ovima nego izravnim kontaktom, uopće ne vidi kad se nekoj ženi svidi, prezire sve one „malog mozga“, nije, međutim, psihopat, nego, njegovim riječima, „sociopat koji jako dobro funkcionira“.

1. Oz (1997. – 2003.)

Riječ je o svakidašnjici eksperimentalnog odjela zatvora skraćenog naziva Oz, zatvorenika podijeljenih po bandama, ima čak i jednu snažnu ljubavnu gay priču, ima zapravo svega, a sve bolje od boljeg… hrpa jakog casta i mnogo zgodnih trivijica, poput – Steve Buscemi režirao je dvije epizode. 

Zašto je treba pogledati: Jedna od najjačih serija ikada, na trenutke brutalna, ali je svejedno pronašla gledatelje svakakvih ukusa.

misterije serije
Misterije serije

Misterije serije na Netflixu

Iza njezinih očiju

Za sve ljubitelje psiholoških trilera postoji serija Iza njezinih očiju. Sve počinje kada samohrana majka Louise započne vezu s oženjenim psihijatrom Davidom, koji je ujedno i njezin novi šef.

Stvari se dodatno kompliciraju jer će se u međuvremenu sprijateljiti sa suprugom Adele. David i Adele skrivaju mračnu tajnu koja ih sprječava da napuste jedno drugo.

Louise je prikazana kao brižna majka koja se maksimalno posvećuje sinu. Razočarana je u ljubav i usamljena, zbog čega teško prekida vezu s Davidom unatoč činjenici da istovremeno gradi vrlo blizak odnos s Adele.

Louise će se naći usred supružnika i njihove tajne i laži. Kome treba vjerovati? Provjerite sami.

Marijana

U središtu zbivanja je Emma, ​​spisateljica, koja svoju karijeru započinje knjigama o vještici Marianne. Pokazat će se da je Marianne često posjećivala u snovima, ali i da ona nije samo plod Emmine mašte.

Nakon što ponovno počne sanjati o njoj, Emma se odluči vratiti u svoj rodni grad i konačno se suočiti s tim sa svojim demonima iz prošlosti koji je progone.

A tamo je čekaju stari prijatelji koji će joj u tome pomoći. Čarobnjaštvo, seoba i nadnaravni elementi ispunjavaju svih 8 epizoda.

Ako volite knjige Stephena Kinga, onda vas ova serija neće razočarati, jer je mnogi uspoređuju s njegovim djelima. 

Netflixova francuska serija najstrašnija je na listi i rijetko tko ju je gledao, a da nije imao noćne more nakon Marianne.

Drugi upravo čitaju

Filmoviplex Recenzija

Ako ste u potrazi za besplatnim filmovima i serijama sigurno ste čuli za Filmoviplex. Filmoviplex je popularna online platforma za online gledanje filmova i serija sa prevodom na naš jezik. Filmoviplex nudi linkove za gledanje...

Bacurau (2019)

Bacurau je film nastao u brazilsko-francuskoj ko-produkciji, a sam naslov označava portugalski izraz za noćnu pticu leganj. Osvojio je nagradu žirija na festivalu u Kanu, a širu distribuciju je prekiula pandemija kovida. Distributer Kino-Lorber je sklopio dogovor...

American Fiction (2023)

American Fiction je kombinacija drame i komedije koju potpisuje Kord Džeferson u svom dugometražnom rediteljskom debiju. Svoj scenario je zasnovao na romanu Erasure Persivala Evereta iz 2001. godine i prati romanopisca-profesora koji je frustiran stereotipnim crnačkim knjigama...