NETFLIX SERIJE 14 Najboljih!

0
27326
serije gledalica netflix serije

Ovo su Netflix serije koje bi svako trebao pogledati.

Zbog ovih Netflix serija ćete poželjeti da imate više vremena u životu. Sve su to serije koje su iznimno popularno, no s razlogom.

Karizmatični “Peaky Blinders“, pljaškaši, razbojnici, junaci, pogled u uzbudljiv, a nesvakidašnji svijet koje samo vrhunske serije mogu donesti.

Ovo su Netflix serije zbog kojih vrijedi ostati doma.

netflix serije
NETFLIX SERIJE 14 Najboljih!

Better Call Saul (2015 -)

Better Call Saul je američka kriminalistička dramska televizijska serija s elementima crnog humora.

Serija je spin-off američke kriminalističke TV serije Breaking Bad, snimane od 2008-2013. Sigurno spada među najpopularnije Netflix serije.

Queens Gambit (2020)

Serija je zasnovana na romanu Waltera Tevisa iz 1983. ‘Kraljičin gambit’, a radnja prati priču glavne junakinje Elizabete koja je kao djevojčica ostala bez majke u saobraćajnoj nesreći. 

Potom odlazi u sirotište, gdje ubrzo razvija sklonost ka šahu, te uz pomoć domara brzo savladava pravila i pokazuje izuzetan talenat.

Peaky Blinders (2013 -)

Radnja se odvija u siromašnom, kriminalom opterećenom predgrađu Birmingema u periodu nakon završetka Prvog svjetskog rata.

Seksualno obrazovanje (2019. – 2021.)

U prvoj sezoni pratili smo kako Otis i Maeve započinju vlastiti posao u školi, seksualnu terapiju za sve prijatelje koji imaju ljubavne probleme.

Metoda Kominskog (2018 – )

Od 16.11. možete pratiti novu komediju Chucka Lorrea (“Dva i po muškarca”, “Teorija velikog praska”). 

Glavni likovi su prijatelji pred starošću: Sandy Kominsky (Michael Douglas), nekada uspješan glumac koji radi kao profesor glume, i njegov agent Norman Newlander (Alan Arkin). 

Za razliku od ostalih Lorreovih komedija, ova serija je malo emotivnija i ozbiljnija jer se bavi starcima koji se tješe gorkim humorom.

The Haunting of Hill House (2018)

Hvaljena horor serija o ukletoj kući i porodici koja se suočava s prokletstvom. 

Adaptacija romana Shirley Jackson proglašena je ‘najstrašnijom serijom 2018.’, koja obiluje nezaboravnim horor scenama, a najbolja preporuka za nju su pohvale Stephena Kinga. 

I logično je da se tome doda i respektabilni nastavak iz 2020. “The Haunting of Bly Manor”.

Narkosi Meksiko (2018. – 2021.)

https://youtu.be/hhZBDO0CKJo

Spin-off filma “Narcos”, smješten u svijet droge Meksika 1980-ih. 

Zamišljena je kao četvrta sezona “Narkosa“, ali je na kraju postala samostalna serija jer nudi uzbudljivu priču o istinitom događaju – Felix Gallardo zvani Kum pokrenuo je posao s drogom, a tajni agent Kiki Camarena ga je istraživao do krvavi sukob na kraju.

Stranger Things (2016 -)

Popularna SF serija smještena u 1980-e. U pripremi je treća sezona za 2019. 

Radnja 3. sezone odvijaće se 1985. godine, kada mladi junaci prolaze kroz pubertet, a najavljeno je da će se lik Ljutača uma vratiti.

Kuća od karata (2013. – 2018.)

Posljednja sezona popularne serije na Netflixu o korumpiranim političarima, ovoga puta s Robin Wright u ulozi predsjednika Amerike. 

Iako svi ističu da nedostaje Kevin Spacey, ova sezona nudi konačno rješenje političke intrige koja je karakterizirala seriju.

crown (2016 -)

Nagrađivani biografski prikaz vladavine kraljice Elizabete II, od njenog vjenčanja do danas. Svi se slažu da britanska glumačka postava postiže najviše standarde. 

Snimljene su dvije sezone u kojima kraljicu igra Claire Foy (“Prvi čovjek”), a od treće sezone njenu ulogu preuzima Olivia Colman, dok će princezu Margaret glumiti slavna Helena Bonham Carter.

Breaking Bad (2008 – 2013)

Jedna od najboljih TV serija svih vremena, priča o umirućem učitelju koji ulazi u svijet proizvodnje droge. 

Seriju svi hvale zbog briljantne režije, scenarija i glume, kao i napete priče koja se bavi izazovnim odlukama na granici dobra i zla. Netflix nudi i spin-off seriju “Better Call Saul“, koja je takođe omiljena publici i kritičarima.

suits serija (2011 – 2019)

Serija o neobičnom paru advokata – Harveyju koji je jedan od najboljih advokata u Njujorku i Majku koji nema diplomu prava, ali ima mnogo prirodnog talenta. 

Glavne uloge tumače Gabriel Macht i Patrick J. Adams, ali su zanimljive i ženske zvijezde. 

U osmoj sezoni seriji se pridružila Ketrin Hajgl, a glumica koja je dobila posao u kraljevskoj porodici – Megan Markl – napustila je seriju!

money heist (2017. – 2021.)

Ono što ovu seriju čini tako uspješnom su strategije, emocije i umne igre koje vas ostavljaju zadivljene. 

Ako ste ljubitelj pljački i volite gledati pljačke, onda ovo morate pogledati. Nikada vam neće biti dosadno dok ga grizete. 

Svi koji vole Oceanovih 11 i tu vrstu filmova dobili su veliku nagradu s ovim.

Ozark (2017. – 2022.)

Kriminalistička drama o finansijskom stručnjaku koji upada u nevolje s narko kartelom. 

Zbog teme (običan heroj provaljuje u svijet kriminala) upoređivan je sa “Breaking Bad”, a iako kritike nisu toliko komplementarne, svi hvale glumu Jasona Batemana i Laure Linney.

zvijezda filmoviplex
NETFLIX SERIJE 14 Najboljih!

PREPORUKA