back to top

Mrtvi Piksel: Zabavni Youtube kanal o svijetu serija, filmova i igara (VIDEO)

“Mrtvi Piksel” je zabavni kanal na platformi YouTube koji se bavi serijama, filmovima i video igrama.

Mario Vadlja “Driveshaft” i Marko Gogić “Blowfish” dvojica su casual gamera i ljubitelja dobrih filmova, serija i tehnologije koji vode Youtube kanal iz gušta i ljubavi. U susret njihovom novom videu koji možete pogledati u nastavku, pitali smo ih što ih inspirira za videe, koje serije su ih obilježile i što trenutno gledaju. Očekuje vas zanimljiv intervju, kao i novi video Mrtvog Piksela! – (Mrtvi Piksel)

Recite nam nešto o svom novom videu!

Naš novi video je satira u pravom smislu te riječi. Oduvijek smo svojim klipovima htjeli prenijeti neku poruku, prokomentirati društvo i ismijati besmislice. Ovdje se radi o relativno čestoj temi u gaming industriji – treba li kupovati igre? – (Mrtvi Piksel)

mrtvi piksel: zabavni youtube kanal o svijetu serija, filmova i igara (video)
Mrtvi Piksel: Zabavni Youtube kanal o svijetu serija, filmova i igara (VIDEO)

Na naš šaljiv način pomalo smo ismijali ljude koji su protiv kupovanja igara, a podržavaju piratizaciju koja je doslovno krađa od developera. Htjeli smo istaknuti da su igre nerijetko umjetnost i da je u njih uložena ogromna količina vremena i truda, a nisu priprost medij kakvim ih se često predstavlja u javnosti.

Ti isti ljudi osuđuju gamera koji kupi igru za 300-400 kn i u njoj uživa godinama – a oni sami te iste novce zapiju u kafani bez imalo grižnje savjesti.

Možete li nam malo opisati proces rada na videima?

Zapravo smo obojica relativno kreativne osobe, i privatno i poslovno. Unatoč tome što nam obaveze ne daju dovoljno vremena za potpuno se posvetit kanalu, i dalje konstantno smišljamo nove ideje i teme, brainstormamo i predlažemo.

Teme se smišljaju u hodu. Jedan od nas nešto predloži, drugi doradi osnovnu ideju i doda svoje prijedloge. Nakon toga snimamo, ali bez pretjerane pripreme i uigravanja. – (Mrtvi Piksel)

Težimo tome da klipovi budu u formatu podcasta uz male modifikacije, ponajviše što se tiče trajanja videa. Pokušavamo biti prirodni i spontani, na videu pričati kao što bismo pričali i da nema kamere.

Za koji dan, mjesec ili godinu to izmontiramo, izrežemo i objavimo. Divimo se sami sebi, čekamo komentare i smišljamo teme za novi video. Uglavnom smo sami sebi najveći fanovi. Recimo postoji situacija kad “velike” kanale fanovi gnjave pitanjima tipa: “Kad će novi video?” Mi tim pitanjem gnjavimo jedan drugog.

Koje serije pratite trenutno?

Blowfish uživa u Outsideru. Malo manje uživa u Netflixovoj Draculi. Konačno je ispravio nepravdu i krenuo sa trećom sezonom The Expanse. Kad mu fali inspiracije, već se tradicionalno na repeat gledaju Friendsi, a na red čeka i nova sezona Sex Educationa. Raduje se novoj sezoni Altered Carbona i Ozarka, a srami se jer unaprijed zna da će opet popustit pred Walking Deadom. – (Mrtvi Piksel)

mrtvi piksel: zabavni youtube kanal o svijetu serija, filmova i igara (video)
Mrtvi Piksel: Zabavni Youtube kanal o svijetu serija, filmova i igara (VIDEO)

Driveshaft je više nostalgičar. Krene s Watchmenima ali ga početak razočara pa se vrati istoimenom filmu na još jedno gledanje. Ili pak krene gledati The Expanse i onda ugasi i odluči ponovno pregledati Firefly. Od novijih serija voli Mandaloriana i The Boys. – (Mrtvi Piksel)

Koje su vam serije obilježile djetinjstvo?

Blowfish je kao klinac bio neuk i lako zabavljiv pa svoje djetinjstvo pamti po glupostima tipa Ksena i Buffy Ubojica Vampira. Od kvalitetnijih serija iz djetinjstva, uglavnom pamti humoristične.

Friendsi su mu obilježili ne samo djetinjstvo već i cijeli život, vjerojatno su mu najdraža serija svih vremena. Uz to naravno Seinfeld, Lude Sedamdesete, Malcom u sredini… U tinejdžerskim danima moglo se naći više toga kvalitetnog – Sopranosi, Žica, Firefly, Band of Brothers, Oz…

Driveshaft je kao klinac odrastao na X-filesima, Zoni Sumraka, The Outer Limits – zato i jest ispao takav kakav je ispao. Kasnije je malo omekšao pa je valjda desetak puta pogledao svaku sezonu američkog Officea i Curb Your Enthusiasm. I Marisol, naravno. Njeno lice obilježilo mu je djetinjstvo. – (Mrtvi Piksel)

PREPORUKA

Drugi upravo čitaju

After Yang (2021)

After Yang (2021) recenzija filma After Yang je kombinacija sajberpanka i umetničke drame koju potpisuje Kogonada, američki umetnik koji se proslavio svojim video esejima u kojima analizira sadržaj, formu, estetiku i strukturu filmskog i televizijskog sadržaja. Ovo je...

Bacurau (2019)

Bacurau je film nastao u brazilsko-francuskoj ko-produkciji, a sam naslov označava portugalski izraz za noćnu pticu leganj. Osvojio je nagradu žirija na festivalu u Kanu, a širu distribuciju je prekiula pandemija kovida. Distributer Kino-Lorber je sklopio dogovor...

American Fiction (2023)

American Fiction je kombinacija drame i komedije koju potpisuje Kord Džeferson u svom dugometražnom rediteljskom debiju. Svoj scenario je zasnovao na romanu Erasure Persivala Evereta iz 2001. godine i prati romanopisca-profesora koji je frustiran stereotipnim crnačkim knjigama...