back to top

Zabranjene epizode popularnih serija

Ovo su zabranjene epizode popularnih serija iz različitih razloga. Neke od epizoda danas možete pronaći i gledati na internetu.

Kada se radi o filmovima, lako možemo prihvatiti da je neki film zabranjen jer je kontroverzan, ili iz nekog sličnog razloga, poput toga da ga “vlast ne voli”. Na to smo već navikli, filmovi su zabranjivani zadnjih 100 godina. 

No kad se radi o serijama, ne mora cijela biti zabranjena – ponekad se radi samo o jednoj epizodi. Donosimo vam listu od 6 zabranjenih epizoda popularnih serija, koje su zabranjene iz različitih razloga. Neke se od ovih epizoda ipak mogu danas gledati, jer je 21. stoljeće, pa ako želite baciti oko na njih, vidjet ćete i gdje ih možete pronaći.

Zabranjene epizode popularnih serija – 6 zabranjenih epizoda

6# Twilight Zone The Encounter

Originalni datum emitiranja: 1.5.1964.

U zabranjenoj epizodi, pod imenom  The Encounter, George Takei glumi japanskog Amerikanca koji u potrazi za poslom susreće veterana iz Drugog svjetskog rata.

Ova epizoda sadrži razne rasističke trenutke i implicira da je japansko-američki izdajica pomogao u planu za bombardiranje Pearl Habora. CBS je dobio mnogo pritužbi zbog ove epizode pa je više nisu prikazivali. Ipak, može se gledati na DVD- i u digitalnom formatu.

zabranjene epizode popularnih serija

5# Married… With Children I’ll See You in Court

Originalni datum emitiranja: nije emitirana do 2002. godine na kanalu FX

U ovoj zabranjenoj epizodi pod imenom  I’ll See You in Court, koja se nalazi samo na DVD-u pod imenom “Izgubljena epizoda”  naši protagonisti idu u motel u kojem vlasnici hotela snimaju svoje goste.

Al i Peggy nađu video uradak svojih susjeda Stevea i Marcy kako se seksaju, no ipak se i oni odluče seksati. Tuže motel, no nema dovoljno “dokaza” da su se Bundyjevi seksali. Epizodu je FOX konačno emitirao 2002. na svom kanalu FX.

zabranjene epizode popularnih serija

4# The X-Files Home

Originalni datum emitiranja: 11.10.1996.

U ovoj epizodi, pod imenom Home Mulder i Scully dolaze u ruralni gradić po imenu Home u Pennsylvaniji kako bi istražili smrt novorođenčeta. No nailaze na nešto još gore – 3 deformirana brata koja oplođuju svoju majku kako bi stvorili još deformirane djece. Mama nema ni ruke ni noge i drže je ispod kreveta u kutiji. Iako je ova epizoda uključena na DVD-u, jedan od članova filmske ekipe izjavio je:

Ovo je užasno. Čak i za nas.

zabranjene epizode popularnih serija

3# Seinfeld The Puerto Rican Day

Originalni datum emitiranja: 7.5.1998.

U epizodi po imenu The Puerto Rican Day,  Jerry, George, Elaine i Kramer nađu se u prometnoj gužvi za vrijeme portorikanske parade. Kako se epizoda bliži kraju, Kramera ponese duh parade i on se omota portorikanskom zastavom. Zastava završi na stražnjem sjedalu Jerryjevog auta, a Kramer zapali cigaru i žar mu padne na zastavu. Nacionalna portorikanska koalicija i predsjednik Bronxa Fernando Ferrer, Portorikanac, žalio se NBC-ju, zbog čega se televizija ispričala i povukla epizodu. Danas se ova epizoda može pogledati na Hulu i DVD-u.

zabranjene epizode popularnih serija

2# Family Guy Partial Terms of Endearment

Originalni datum emitiranja: nikad nije prikazana na niti jednoj američkoj televiziji

U epizodi po imenu Partial Terms of Endearment, Lois odluči biti surogat majka za svoju prijateljicu s faksa, no biološki roditelji poginu u atuomobilskoj nesreći i Lois i Peter moraju odlučiti hoće li zadržati dijete ili ne, te hoće li ga dati na posvajanje. Ova je epizoda ipak puštena na DVD.

zabranjene epizode popularnih serija

1# Hannibal Ceuf

Originalni datum emitiranja:: nema ga

U zabranjenoj epizodi Hannibala po imenu Ceuf radnja se vrti oko djece koja su oteta te su im mozgovi isprani da ubiju svoje roditelje. Zbog Sandyhook masakra i bombe na bostonskom maratonu koji su se događali u to vrijeme, NBC je odlučio povući epizodu. Iako nikad nije prikazana u Americi, epizoda se može kupiti na iTunesu, a uključena je i na Blue-ray izdanju.

zabranjene epizode popularnih serija

Preporuka:

Kako urediti LinkedIn profil

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

Kako se zarađuje od TikToka

Strategija Kako zaraditi novac u online kazinima

Obsidian vs. Pojam: Koja je aplikacija za bilježenje bolja?

Tetris (2023) – Recenzija

Drugi upravo čitaju

After Yang (2021)

After Yang (2021) recenzija filma After Yang je kombinacija sajberpanka i umetničke drame koju potpisuje Kogonada, američki umetnik koji se proslavio svojim video esejima u kojima analizira sadržaj, formu, estetiku i strukturu filmskog i televizijskog sadržaja. Ovo je...

Fargo (2014) – Recenzija

Fargo je odlična serija iz 2014. godine koju ne smijete propustiti. Kad je bila najavljena prva sezona Farga kao serijska adaptacija istoimenog filmskog uratka braće Coen, skepsa nije izostala. No, kada je sredinom travnja 2014. izašla prva epizoda,...

CRTANI FILMOVI 7 Najdražih

Crtani filmovi prate trendove ali neki su animirani likovi ikone svoga doba i za njih se može reći da su na neki način bezvremenski. Danas pričamo samo o takvim likovima – legendarnim likovima iz legendarnih...