10 najboljih filmova idealnih za prije spavanja

0
1418
najboljih filmova

Donosimo Vam 10 najboljih filmova koje možete pogledati prije spavanja.

Često volimo gledati filmove prije spavanja, a još češće volimo kad se radi o dobrim filmovima koje gledamo prije spavanja. Donosimo vam listu od deset zanimljivih prijedloga s ponekim starim klasikom, ali i novijim filmskim uradcima.

10. Invazija tjelokradica/Invasion Of The Body Snatchers (1978)

Horor klasik iz 1978. godine s Donaldom Sutherlandom u glavnoj ulozi. Radnja filma vrti se oko izvanzemaljaca koji tajno žele preuzeti Zemlju pojedinačno preuzimajući tijela ljudi tako što detektiraju ljudske emocije.

9. Put/The Way (2010)

Zanimljiva drama s Martinom Sheenom i Emiliom Estevezomm, ocem i sinom različitihi životnih perspektiva. Nakon što sin pogine na putu u Europi, hodajući „El Caminom“, njegov otac odluči hodati istim Putem i tamo prosipati pepeo svog sina. Dosta duhovito i simpatično, na Putu susrećemo zanimljive likove, a film je posebno lijepo snimljen i ima odličnu glazbu.

8. Amadeus (1984)

Predivan film o Wolfgangu Amadeusu Mozartu iz glave Antonija Salierija, Mozartovog glavnog rivala (barem iz Salierijeve glave). Ako već niste pogledali ovaj film, definitivno biste trebali, a ako jeste, uvijek ga možete pogledati ponovno! – (10 najboljih filmova)

7. Gone girl (2014)

Nevjerojatno čudan i napet film s Benom Affleckom i Rosamund Pike, koji igraju supružnike tek pristigle u mali gradić gdje grade novi život. No kad ona nestane, sve počinje biti čudnije i čudnije.

10 najboljih filmova idealnih za prije spavanja
10 najboljih filmova idealnih za prije spavanja

Bez obzira na to volite li Bena Afflecka ili ne, ovaj se film isplati pogledati. Ipak, neki upozoravaju da dečki ne bi trebali svojim curama pokazati ovaj film. Zašto ne, to pitanje neka ostane onima koji će ga pogledati. – (10 najboljih filmova)

6. Kriminalci na godišnjem/In Bruges (2008)

Plaćeni ubojica Ray (Colin Farrel) po naređenju dolazi u hladni belgijski grad Bruges sa svojim kolegom, nakon što mu je zadnji posao pošao po krivu. U ovom jedno-rečeničnom-opisu pak ne leži ama baš ništa što vam može otkriti kakav je ovaj film. Crno-duhovito, još ću i to dodati.

5. Ekplozivni murjaci/Hot Fuzz (2007)

Policajac Nicholas Angel toliko je dobar u onome što radi da svi ostali policajci pored njega izgledaju loše. Pokušavajući stvoriti bolju sliku o sebi, policajci u njegovoj postaji Angelu odluče dati „promaknuće“, šalju ga u maleni engleski gradić poznat po najmanjoj stopi zločina u Engleskoj. Iznimno dobra britanska komedija s elementima akcije, upravo dovoljno da vas malo zagrije. – (10 najboljih filmova)

4. Birdman (2014)

Birdman je izvrstan film. Ne samo zato što je cijeli cast odličan – glavna uloga Birdmana pripala je Michaelu Keatonu, a u ostalim glavnim ulogama su Emma Stone, Naomi Watts, Zach Galifianakis i Edward Norton, ne samo zato što je radnja zanimljiva, Keaton glumi propalog glumca, jednom davno poznatog zbog filma o super-heroju Birdmanu koji pokušava vratiti svoju slavu na Broadwayu, nego i zbog toga što je psihodelično snimljen i to tako dobro da sam i ja skoro poletio. – (10 najboljih filmova)

3. What We Do In The Shadows (2014)

Komedija o Viagu, Deaconu i Vladislavu, vampirima cimerima koji snimaju dokumentarac sami o sebi i svojoj borbi sa svakodevnicom modernog života. Urnebesno.

2. Ritam ludila/Whiplash (2014)

Muzička drama o mladom talentiranom bubnjaru Andrewu ( Miles Teller) kojemu je cilj biti među najvećim muzičarima svijeta. Upisuje se na konzervatorij gdje upoznaje profesora Fletchera (J. K. Simmons) koji pak ne poznaje granice u metodama učenja. Zanimljiva kombinacija s inspirativnom pričom o tome što znači biti „među najboljima“. – (10 najboljih filmova)

10 najboljih filmova idealnih za prije spavanja
10 najboljih filmova idealnih za prije spavanja

1. Kumaré (2011)

Dokumentarac u režiji Vikrama Gandhija, Amerikanca indijskog porijekla koji je odlučio glumiti indijskog gurua Kumaréa kako bi ljudima pokazao i dokazao da ne postoje „religijski vođe“, i da nitko ne može za tebe odrediti što je dobro osim tebe samog.

Izmislivši sovje idealno Ja, Kumaréa, počinje zadobivati sljedbenike s kojima postaje dobar prijatelj. Predobar dokumenarac o današnjoj zapadnoj kulturi koja „istočne mudrosti“ uzima zdravo za gotovo, ali i dubljim religijskim pitanjima, i na kraju toploj ljudskoj priči. – (10 najboljih filmova)

PREPORUKA