Listopad na Epic Drami – Zločin, misterij i NLO-i

Prijavi se za novosti i preporuke

Listopad na Epic Drami prepun je uzbudljivih trenutaka!

Uzbudljiva serija Bludnice prepuna je zločina, misterija i šarmantnih kurtizana zbog kojih se nećete moći zaustaviti na jednoj epizodi. Kroz film Agatha i istina o ubojstvu pratite Agathu Christie, autoricu romana o Poirotu i gđici Marple, u avanturi otkrivanja krivca za misterioznu smrt u vlaku za Hastings.

Dugo očekivana SF serija Projekt Plava knjiga nadahnuta je stvarnim znanstvenim projektom Plava knjiga koji se bavio istraživanjem fenomena NLO-a. Saznajte koliko potraga za istinom ponekad može biti opasna. U spomen na 80. obljetnicu Hitlerovog napada na Poljsku, Epic Drama cijelu sezonu posvetit će sadržajima Drugog svjetskog rata koji su se odvijali tijekom sukoba. Specijal Drama Drugog svjetskog rata sadrži serije Podmornica, Satnija X i Francusko selo.

Bludnice – Od srijede 9. listopada u 21h

Margaret Wells prognana je u Ameriku, a Lydia Quigley vene u Bedlamu. Čini se da Charlotte i Lucy više neće morati sudjelovati u majčinim svađama. Charlotte sada vodi bordel Wellsovih, a Lucy je slavna i bogata kurtizana, no Charlotte otkriva da vođenje unosnog bordela donosi i prijatelje i neprijatelje. Usto, Lucy ulazi u posao s majkom i sinom, Elizabeth i Fredom.

Način na koji prema Lydiji postupaju u Bedlamu doveo ju je do dna, ali nova zatvorenica popravlja joj raspoloženje. U bratovoj odsutnosti Lady Fitz otkriva slobodu, no kad se ponovno nađe pod pritiskom, i sama se iznenadi kad se za pomoć obrati Nancy Birch, a Nancy, koja je inače samotnica, otkriva da prvi put u životu mora zatražiti pomoć.

  Daria Keršić: Pobjednica natječaja za najbolju seriju na NEM-u Zagreb (INTERVJU)
listopad
Listopad na Epic Drami - Zločin, misterij i NLO-i

North je uspješan boksački trener i na turneji je sa svojim borcima. Harriet u svoj novi bordel pokušava namamiti odabrane klijente, igrajući na njihovu fascinaciju egzotičnim, no ubrzo otkriva da između egzotike i fetišizma skoro da i nema razlike. Budući da se Harriet suočava s nasilnom netrpeljivošću, ona i North ujedinjuju se u borbi protiv rasizma koji ugrožava živote crnih Londonaca.

Epske činjenice: Liv Tyler vraća se kao Lady Fitz, a treća sezona donosi nam još zvijezda: Alfie Allen, poznat po ulozi Theona Greyjoya u ‘Igri prijestolja’, utjelovit će Isaaca Pinchera, novog londonskog svodnika. Tvorci serije poznati su po predstavljanju novih talenata, a najnoviji dodatak seriji je Ash Hunter, koji igra Isaacova brata i vlasnika taverne, Hala Pinchera.

Agatha i istina o ubojstvu – Petak, 18. listopada u 21h

Redatelj: Tom Dalton

Glumci: Ruth Bradley, Pippa Haywood, Stacha Hicks, Ralph Ineson, Tim McInnerny, Bebe Cave, Dean Andrews, Michael McElhatton, Blake Harrison

Kad su kumče i imenjakinju Florence Nightingale pronašli u vlaku za Hastings pretučenu do smrti, unatoč istrazi i javnim prosvjedima policija nikad nije uhvatila ubojicu. Budući da istraga ne napreduje i da je policija zakazala, Mabel Rogers, koja je s Florece bila u vezi 26 godina, počinje vlastitu istragu, no nakon što otkrije brojne sumnjive osobe, Mabel ne može pronaći dokaze koji će razotkriti ubojicu.

Na rubu je živaca i obraća se Agathi Christie, autorici romana o Poirotu i gđici Marple, čiji je najnoviji roman ‘Ubojstvo Rogera Ackroyda’ u trenu postao međunarodna senzacija. Njih dvije zajedno odluče uhvatiti ubojicu.

Epske činjenice: Porijeklom iz Dublina, višestruko nadarena glavna glumica Ruth Bradley, osvojila je već priličan broj nagrada i nominacija zahvaljujući ulogama u mini-seriji ‘Rebellion’, drami o rađanju moderne Irske, te filmu ‘Grabbers’, urnebesnoj nadrealističkoj irskoj komediji.

  Ja sam Zlatan je u kinima!

Drama Drugog svjetskog rata – Svake nedjelje navečer, s početkom u nedjelju 6. listopada u 20.05h

1. rujna 1939. godine Adolf Hitler napao je Poljsku, pokrenuvši izbijanje Drugog svjetskog rata. U spomen na 80. obljetnicu tog događaja, Epic Drama cijelu sezonu posvetit će sadržajima Drugog svjetskog rata koji su se odvijali tijekom sukoba. Prikazujemo serije iz 2018. godine koje se nadovezuju na film ‘Podmornica’ iz 1981. te prvu i drugu sezonu serija ‘Satnija X’ i ‘Francusko selo’.

Projekt Plava knjiga – Nastavlja se od četvrtka 3. listopada u 21h

Smještena u pozadinu hladnog rata i početka atomskog doba, ovo je uzbudljiva serija nadahnuta stvarnim znanstvenim projektom Plava knjiga koji se bavio istraživanjem fenomena NLO-a po nalogu Američkog ratnog zrakoplovstva. Dr. J. Allen Hynek, briljantni astrofizičar, regrutiran je u tajni program zajedno s kapetanom Michaelom Quinnom.

listopad na epic drami - zločin, misterij i nlo-i
Listopad na Epic Drami - Zločin, misterij i NLO-i

U potrazi za istinom koja se skriva iza niza tajanstvenih viđanja izvanzemaljaca, Dr. Hynek će polako shvatiti da se nalazi u središtu golemog i opasnog zataškavanja koje će njega i njegove najbliže dovesti u opasnost.

Epske činjenice: Uzbudljiva nova znanstveno-fantastična serija s Aidanom Gillenom – koji se proslavio ulogom u ‘Igri prijestolja’ – i Michaelom Malarkeyjem – poznatom po ulozi u ‘Vampirskim dnevnicima’ i seriji ‘The Oath’ – na male ekrane ponovno dovodi i nadarenu Kseniju Solo, koju svi znamo po ulozi Peggy Shippen iz serije ‘Preokret: Washingtonovi špijuni’.

PREPORUKA

Supported by TNT Grupacija

Drugi upravo čitaju

Najbolji filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji filmovi 2020. godine po izboru legendarnog filmskog blogera. Tradicionalno kao i svake godine, došlo je vreme (malo ranije nego inače) da se saberu filmski utisci vezani za prošlu godinu. Kao što i...

Najbolji filmski citati

Filmski citati koji će vas ostaviti bez daha a možda pronađete i inspiraciju Američki filmovi su zbog svoje popularnosti iznjedrili najveći broj najpopularnijih filmskih citata ili fraza koje su postale dijelom svakodnevnog govora. Svakako, imamo i...

70 najboljih serija 2010-2019

Lista najboljih serija po izboru bloga Filmske Recenzije Kao što već znate, svake godine objavljujem popise s filmovima i serijama koji su na mene ostavili najbolji dojam iz prethodne godine. Na jednoj stranici sam vidio da...

Mladi papa / The Young Pope (2016)

Mladi papa je odlična serija iz 2016 godine koju ne smijete propustiti. Ako već niste odgledali ovu vrhunsku seriju uzmite daljinski u ruke! Jeste li ikada razmišljali kako državica Vatikan izgleda iznutra, kakvi su odnosi između...

Uvod u Anatomiju

Sedam iznenađujućih činjenica koje niste znali o seriji Uvod u Anatomiju Četrnaest sezona bezvremenske serije Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy), proglašena je najboljom medicinskom dramskom serijom svih vremena. Jedna od najdugovječnijih serija počela se emitirati 2005....

FLEE / FLUGT RECENZIJA

FLEE / FLUGT Recenzija odličnog animiranog dokumentarca iz 2021 godine. Flee je danski animirani dokumentarni film nastao u međunarodnoj koprodukciji koji potpisuje Jonas Poher Rasmusen. Premijerno je prikazan na festivalu Sundance u januaru gde je odneo...