back to top

Rocky Balboa – 7 zanimljivih stvari koje (vjerojatno) niste znali

Rocky Balboa glavni je lik serije filmova o Rockyju, a izmislio ga je glumac Sylvester Stallone, koji ga je i glumio u svih sedam filmova.

Lik je temeljen na Chucku Wepneru, boksaču koji se borio protiv Muhammada Alija i izgubio na nokaut u petnaestoj rundi.

Od pojave prvog nastavka o Rockyju prošlo je pune 43 godine (prvi se put pojavljuje 1976. godine), a ovaj kultni film i dalje visoko kotira na svim listama filmova sportske tematike. Pogledajte ovu listu od sedam zanimljivih stvari koje (vjerojatno) niste znali Rockyju Balboi!

rocky balboa - 7 zanimljivih stvari koje (vjerojatno) niste znali
Rocky Balboa - 7 zanimljivih stvari koje (vjerojatno) niste znali

1. Scenarij za Rockyja napisao je Sylvester Stallone. Iako su producenti za ulogu Rockyja htjeli nekoga od popularnih glumaca iz 70-ih poput Roberta Redforda ili Burta Reynoldsa, Stallone nije želio prodati scenarij bez obećanja da će upravo on moći glumiti ulogu Balboe. Nažalost, Sylvester je bio samo plaćen za svoju glumu, ali ne i pisanje scenarija kojeg su drugi scenaristi još dodatno dotjerivali. – (Rocky Balboa)

2. Prije nego se pojavio u filmu Rocky, Sylvester Stallone je bio toliko siromašan da je planirao prodati svoga psa jer ga nije imao kako hraniti.

3. Rocky je prvi sportski film koji je osvojio Oscara za najbolji film godine, a osim toga je bio i film koji je prednjačio u zaradi 1976. godine.

4. Stallone je prvotno zamislio filmove o Rockyju kao trilogiju. To jest, nakon trećeg nastavka nije planirao više snimati.

5. Rockyjevo pravo ime je Robert Balboa. Nadimak Rocky uzeo je od stvarnog boksača Rockyja Marciana. – (Rocky Balboa)

genijalnih starih filmova
Rocky Balboa - 7 zanimljivih stvari koje (vjerojatno) niste znali

6. U jednom intervjuu Stallone je rekao da ga je nakon izlaska prvog dijela Rockyja nazvao Elvis Presley i preložio mu da ga posjeti u Graceland te sa sobom donese jedan primjerak Rockyja. Kako se Stallone plašio susreta s Elvisom, odlučio mu je samo poslati film. Navodno je Elvis film pogledao s prijateljima.

7. Od svih filmova o Rockyju, Rocky IV imao je najveću zaradu, oko 300 milijuna dolara. – (Rocky Balboa)

PREPORUKA

Drugi upravo čitaju

Filmoviplex Recenzija

Ako ste u potrazi za besplatnim filmovima i serijama sigurno ste čuli za Filmoviplex. Filmoviplex je popularna online platforma za online gledanje filmova i serija sa prevodom na naš jezik. Filmoviplex nudi linkove za gledanje...

The Witch (2015) – Recenzija

The Witch je odličan film iz 2015 godine koji ne smijete propustiti. Robert Egers nakon tri snimljena filma (The Witch, The Lighthouse, The Northman) danas ima status jednog od najzanimljivijih i najoriginalnijih mlađih filmaša. Karijeru je...

15 Najboljih filmova 2022. godine

Donosimo vam listu od 15 najboljih filmova 2022. godine. Tradicionalno kao i svake godine, došlo je vreme da se saberu filmski utisci vezani za prošlu godinu. 2022. godina je za mene bila posebna jer sam...