back to top

Rocky Balboa – 7 zanimljivih stvari koje (vjerojatno) niste znali

Rocky Balboa glavni je lik serije filmova o Rockyju, a izmislio ga je glumac Sylvester Stallone, koji ga je i glumio u svih sedam filmova.

Lik je temeljen na Chucku Wepneru, boksaču koji se borio protiv Muhammada Alija i izgubio na nokaut u petnaestoj rundi.

Od pojave prvog nastavka o Rockyju prošlo je pune 43 godine (prvi se put pojavljuje 1976. godine), a ovaj kultni film i dalje visoko kotira na svim listama filmova sportske tematike. Pogledajte ovu listu od sedam zanimljivih stvari koje (vjerojatno) niste znali Rockyju Balboi!

rocky balboa - 7 zanimljivih stvari koje (vjerojatno) niste znali
Rocky Balboa - 7 zanimljivih stvari koje (vjerojatno) niste znali

1. Scenarij za Rockyja napisao je Sylvester Stallone. Iako su producenti za ulogu Rockyja htjeli nekoga od popularnih glumaca iz 70-ih poput Roberta Redforda ili Burta Reynoldsa, Stallone nije želio prodati scenarij bez obećanja da će upravo on moći glumiti ulogu Balboe. Nažalost, Sylvester je bio samo plaćen za svoju glumu, ali ne i pisanje scenarija kojeg su drugi scenaristi još dodatno dotjerivali. – (Rocky Balboa)

2. Prije nego se pojavio u filmu Rocky, Sylvester Stallone je bio toliko siromašan da je planirao prodati svoga psa jer ga nije imao kako hraniti.

3. Rocky je prvi sportski film koji je osvojio Oscara za najbolji film godine, a osim toga je bio i film koji je prednjačio u zaradi 1976. godine.

4. Stallone je prvotno zamislio filmove o Rockyju kao trilogiju. To jest, nakon trećeg nastavka nije planirao više snimati.

5. Rockyjevo pravo ime je Robert Balboa. Nadimak Rocky uzeo je od stvarnog boksača Rockyja Marciana. – (Rocky Balboa)

genijalnih starih filmova
Rocky Balboa - 7 zanimljivih stvari koje (vjerojatno) niste znali

6. U jednom intervjuu Stallone je rekao da ga je nakon izlaska prvog dijela Rockyja nazvao Elvis Presley i preložio mu da ga posjeti u Graceland te sa sobom donese jedan primjerak Rockyja. Kako se Stallone plašio susreta s Elvisom, odlučio mu je samo poslati film. Navodno je Elvis film pogledao s prijateljima.

7. Od svih filmova o Rockyju, Rocky IV imao je najveću zaradu, oko 300 milijuna dolara. – (Rocky Balboa)

PREPORUKA

Drugi upravo čitaju

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency – Postoje li slučajnosti? (RECENZIJA)

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency je odlična serija iz 2016. godine koju ne smijete propustiti. Fiona Dourif jednom je prilikom rekla da joj je uloga Bartine Bart Curlish, holističkog ubojice u seriji Dirk Gently’s Holistic Detective Agency, najdraža uloga...

Tár (2022) – Recenzija

Tár je psihološka drama Tár je psihološka drama koju kao režiser, scenarista i producent potpisuje kvalitetni autor Tod Fild kome je ovo prvi rad još od 2006. godine, a ukupno treći. Film je premijerno prikazan...

The Batman (2022) – Recenzija

The Batman je najnovija ekranizacija istoimenog čuvenog superheroja iz DC univerzuma. Kao režiser i ko-scenarista je potpisan Met Rivs koji je uklonio ranije Betmenove veze sa proširenim DC univerzumom, u scenario je uneo njegovu (zapostavljenu) detektivsku...