The Walking Dead

Sadržaj

The Walking Dead je neprijatelji logike (Recenzija s07e17)

Da, znam što piše u podnaslovu. Nije tipfeler. Do ovog, završnog poglavlja svaki početak (polu) sezone je nekako označavao novu eru. Ali ova recenzija će potvrditi da je to daleko od istine.

Sa ceste na farmu, s farme u prazni zatvor, iz praznog zatvora u zatvor kao dom, iz doma natrag na cestu, sa ceste u utočište Alexandriju, iz utočišta Alexandrije u koloniju Utočišta.

Ovaj prijelaz mi je nekako djelovao kao iz ponora u ponor. Chazz Palminteri je jednom rekao: Najtužnija stvar na svijetu je uzaludno potrošen talent…

Tu rečenicu bi mogli primijeniti i na posljednjih 16 epizoda (The Day Will Come When You Won’t Be ipak ne spada u napisano) ove nekad odlične serije. Postakopaliptični svijet, tu.

Živi mrtvaci, tu. Protagonisti nevjerojatnih prošlosti i osobina, tu. Najveći i najkompleksniji neprijatelj ”naših” antiheroja, tu. Sve češća jednodimenzionalnost, tu. Monolozi i dijalozi za plakati od smijeha ili tuge, tu. Logika, niti na vidiku.

the walking dead
The Walking Dead

The Walking Dead Recenzija s07e17

Ne volim komentirati ono što ne razumijem, zato ću flashove ”starog” Ricka za sad ostaviti sa strane.

Sadašnji Rick pak, jednostavno ne može bez dugih govora. Kao da jedva čeka novu grupu preživjelih i opetovani pravi trenutak da im ponovi da je ovo njihov svijet i da ako žele preživjeti moraju učiniti što već u tom trenutku moraju učiniti.

Problem je taj što Rickov djelovanje ne slijedi Rickov plan na papiru. Dakle, Rick je ili kukavica, ili lažljivac, ili je nešto pošlo po zlu, ili ga je netko prisilno izbacio iz karaktera. Biram opciju četiri.

the walking dead rickov plan uništenja spasitelj
The Walking Dead Rickov plan uništenja Spasitelj

The Walking Dead Rickov plan

Rickov plan uništenja Spasitelja, odnosno Negana tekao je kao po loju. Naravno, jedan šetač je gotovo upropastio sve, i naravno, sekundu prije katastrofe Morgan je spasio dan. A Rick ga upropastio čavrljanjem.

Zašto? Da bude cool? Dobro, priznam, odbrojavanje je bilo poprilično cool, ali…

Da vas pitam: sjećate li se Claimersa, njihovog uznemirujućeg pokušaja silovanja i ubojstva Carla i Rickove reakcije? Tako je, jednome je odgrizao grkljan, a drugoga bez riječi hladnokrvno upucao u glavu.

Negan je direktan ili indirektan krivac za Glennovu, Abrahamovu i Sashinu smrt, a uz to je i imao namjeru nahraniti Lucille Carlovom lubanjom.

Neprobavljiva je Rickova (pa i Maggiena) reakcija da nisu instinktivno i momentalno skinuli Neganu samodopadni osmijeh s lica iste sekunde kada je izašao na vidjelo.

Kišu metaka nakon koje su svi Spasitelji ostali suhi neću niti spomenuti, ali ću se sjetno sjetiti vremena kada su Rick i ostali gađali šetače kao glinene golubove, kao što i priliči dugogodišnjem zamjeniku šerifa i zapravo svima ostalima koji barataju oružjem već nekoliko godina.

the walking dead spasitelj
The Walking Dead Spasitelj

Negan se izvukao, što je zapravo dobra stvar. Jer, ne mogu niti zamisliti bijes svih nas da je ovih 45 minuta bilo All Out War.

Neke zanima samo finalan proizvod, onaj najvažniji trenutak epizode ili sezone The Walking Dead. Onim drugima, nama, podjednako su bitni i radnja i događaji koji su prouzročili tu eskalaciju.

U to ulazi i nedostatak vremena potrebnog za prići nenaoružanom Neganu i time završiti kalvariju, ali umjesto toga možemo malo debatirati o tome i fotografirati (?).

I ne zaboravite, ako imate automatsko oružje, a vaš protivnik drvenu palicu, bojte se. On je u prednosti.

the walking dead zombiji su tu ali ništa više
The Walking Dead Zombiji su tu ali ništa više

The Walking Dead Zaključak

Nisam toliko vjerovao koliko sam se nadao da će nas premijera osme sezone natjerati da odmah zaboravimo onaj cirkus od prošle sezone.

Međutim, dogodilo se upravo suprotno, podsjetila nas je da se oni iza kamere i dalje ponašaju kao klaunovi.

Naravno, svaka epizoda, pa tako i ova, ima svoje svijetle trenutke: Darylova i Dwightova pametna komunikacija, Rickova najavljena primopredaja vlasti Maggie, Carlova humanost…

Međutim, nedovoljno. Ako se zaista po jutru dan poznaje, ova će sezona biti još jedan radni i kišni ponedjeljak uz The Walking Dead.

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj post? Subtitle: Leave empty to disable. Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili! Result text - average rating: Prosječna ocjena Result text - vote count:

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Drugi upravo čitaju

NETFLIX SERIJE 14 Najboljih!

Ovo su Netflix serije koje bi svako trebao pogledati. Zbog ovih Netflix serija ćete poželjeti da imate više vremena u životu. Sve su to serije koje su iznimno popularno, no s razlogom. Karizmatični “Peaky Blinders“,...

Gorčilo – Jesi li to došao da me vidiš (2015) – Recenzija

Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš je odličan domaći film iz 2015. godine. Poslednji domaći film koji sam pogledao u bioskopu je bila Parada Srđana Dragojevića i tada sam sklopio neku vrstu pakta sa...

Najbolji filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji filmovi 2020. godine po izboru legendarnog filmskog blogera. Tradicionalno kao i svake godine, došlo je vreme (malo ranije nego inače) da se saberu filmski utisci vezani za prošlu godinu. Kao što i...

CRTANI FILMOVI 7 Najdražih

Crtani filmovi prate trendove ali neki su animirani likovi ikone svoga doba i za njih se može reći da su na neki način bezvremenski. Danas pričamo samo o takvim likovima – legendarnim likovima iz legendarnih...

Tár (2022) – Recenzija

Tár je psihološka drama Tár je psihološka drama koju kao režiser, scenarista i producent potpisuje kvalitetni autor Tod Fild kome je ovo prvi rad još od 2006. godine, a ukupno treći. Film je premijerno prikazan...

No Sudden Move (2021) – Recenzija

No Sudden Move je krimi-triler No Sudden Move je krimi-triler koji je režirao Stiven Soderberg, dobitnik Oskara za film Traffic koji stoji, između ostalog, iza franšize Ocean’s, filmova o Če Gevari i odlične serije The...