The Walking Dead

Prijavi se za novosti i preporuke

The Walking Dead je neprijatelji logike (Recenzija s07e17),

Da, znam što piše u podnaslovu. Nije tipfeler. Do ovog, završnog poglavlja svaki početak (polu) sezone je nekako označavao novu eru. Ali ova recenzija će potvrditi da je to daleko od istine.

Sa ceste na farmu, s farme u prazni zatvor, iz praznog zatvora u zatvor kao dom, iz doma natrag na cestu, sa ceste u utočište Alexandriju, iz utočišta Alexandrije u koloniju Utočišta.

Ovaj prijelaz mi je nekako djelovao kao iz ponora u ponor. Chazz Palminteri je jednom rekao: Najtužnija stvar na svijetu je uzaludno potrošen talent…

Tu rečenicu bi mogli primijeniti i na posljednjih 16 epizoda (The Day Will Come When You Won’t Be ipak ne spada u napisano) ove nekad odlične serije. Postakopaliptični svijet, tu.

Živi mrtvaci, tu. Protagonisti nevjerojatnih prošlosti i osobina, tu. Najveći i najkompleksniji neprijatelj ”naših” antiheroja, tu. Sve češća jednodimenzionalnost, tu. Monolozi i dijalozi za plakati od smijeha ili tuge, tu. Logika, niti na vidiku.

the walking dead
The Walking Dead

The Walking Dead Recenzija s07e17

Ne volim komentirati ono što ne razumijem, zato ću flashove ”starog” Ricka za sad ostaviti sa strane.

Sadašnji Rick pak, jednostavno ne može bez dugih govora. Kao da jedva čeka novu grupu preživjelih i opetovani pravi trenutak da im ponovi da je ovo njihov svijet i da ako žele preživjeti moraju učiniti što već u tom trenutku moraju učiniti.

Problem je taj što Rickov djelovanje ne slijedi Rickov plan na papiru. Dakle, Rick je ili kukavica, ili lažljivac, ili je nešto pošlo po zlu, ili ga je netko prisilno izbacio iz karaktera. Biram opciju četiri.

the walking dead rickov plan uništenja spasitelj
The Walking Dead Rickov plan uništenja Spasitelj

The Walking Dead Rickov plan

Rickov plan uništenja Spasitelja, odnosno Negana tekao je kao po loju. Naravno, jedan šetač je gotovo upropastio sve, i naravno, sekundu prije katastrofe Morgan je spasio dan. A Rick ga upropastio čavrljanjem.

  Apollo 10½: A Space Age Childhood (2022)

Zašto? Da bude cool? Dobro, priznam, odbrojavanje je bilo poprilično cool, ali…

Da vas pitam: sjećate li se Claimersa, njihovog uznemirujućeg pokušaja silovanja i ubojstva Carla i Rickove reakcije? Tako je, jednome je odgrizao grkljan, a drugoga bez riječi hladnokrvno upucao u glavu.

Negan je direktan ili indirektan krivac za Glennovu, Abrahamovu i Sashinu smrt, a uz to je i imao namjeru nahraniti Lucille Carlovom lubanjom.

Neprobavljiva je Rickova (pa i Maggiena) reakcija da nisu instinktivno i momentalno skinuli Neganu samodopadni osmijeh s lica iste sekunde kada je izašao na vidjelo.

Kišu metaka nakon koje su svi Spasitelji ostali suhi neću niti spomenuti, ali ću se sjetno sjetiti vremena kada su Rick i ostali gađali šetače kao glinene golubove, kao što i priliči dugogodišnjem zamjeniku šerifa i zapravo svima ostalima koji barataju oružjem već nekoliko godina.

the walking dead spasitelj
The Walking Dead Spasitelj

Negan se izvukao, što je zapravo dobra stvar. Jer, ne mogu niti zamisliti bijes svih nas da je ovih 45 minuta bilo All Out War.

Neke zanima samo finalan proizvod, onaj najvažniji trenutak epizode ili sezone The Walking Dead. Onim drugima, nama, podjednako su bitni i radnja i događaji koji su prouzročili tu eskalaciju.

U to ulazi i nedostatak vremena potrebnog za prići nenaoružanom Neganu i time završiti kalvariju, ali umjesto toga možemo malo debatirati o tome i fotografirati (?).

I ne zaboravite, ako imate automatsko oružje, a vaš protivnik drvenu palicu, bojte se. On je u prednosti.

the walking dead zombiji su tu ali ništa više
The Walking Dead Zombiji su tu ali ništa više

The Walking Dead Zaključak

Nisam toliko vjerovao koliko sam se nadao da će nas premijera osme sezone natjerati da odmah zaboravimo onaj cirkus od prošle sezone.

Međutim, dogodilo se upravo suprotno, podsjetila nas je da se oni iza kamere i dalje ponašaju kao klaunovi.

  Con Man (Recenzija)

Naravno, svaka epizoda, pa tako i ova, ima svoje svijetle trenutke: Darylova i Dwightova pametna komunikacija, Rickova najavljena primopredaja vlasti Maggie, Carlova humanost…

Međutim, nedovoljno. Ako se zaista po jutru dan poznaje, ova će sezona biti još jedan radni i kišni ponedjeljak uz The Walking Dead.

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Supported by TNT Grupacija

Drugi upravo čitaju

Najbolji filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji filmovi 2020. godine po izboru legendarnog filmskog blogera. Tradicionalno kao i svake godine, došlo je vreme (malo ranije nego inače) da se saberu filmski utisci vezani za prošlu godinu. Kao što i...

Najbolji filmski citati

Filmski citati koji će vas ostaviti bez daha a možda pronađete i inspiraciju Američki filmovi su zbog svoje popularnosti iznjedrili najveći broj najpopularnijih filmskih citata ili fraza koje su postale dijelom svakodnevnog govora. Svakako, imamo i...

70 najboljih serija 2010-2019

Lista najboljih serija po izboru bloga Filmske Recenzije Kao što već znate, svake godine objavljujem popise s filmovima i serijama koji su na mene ostavili najbolji dojam iz prethodne godine. Na jednoj stranici sam vidio da...

Mladi papa / The Young Pope (2016)

Mladi papa je odlična serija iz 2016 godine koju ne smijete propustiti. Ako već niste odgledali ovu vrhunsku seriju uzmite daljinski u ruke! Jeste li ikada razmišljali kako državica Vatikan izgleda iznutra, kakvi su odnosi između...

Uvod u Anatomiju

Sedam iznenađujućih činjenica koje niste znali o seriji Uvod u Anatomiju Četrnaest sezona bezvremenske serije Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy), proglašena je najboljom medicinskom dramskom serijom svih vremena. Jedna od najdugovječnijih serija počela se emitirati 2005....

FLEE / FLUGT RECENZIJA

FLEE / FLUGT Recenzija odličnog animiranog dokumentarca iz 2021 godine. Flee je danski animirani dokumentarni film nastao u međunarodnoj koprodukciji koji potpisuje Jonas Poher Rasmusen. Premijerno je prikazan na festivalu Sundance u januaru gde je odneo...