back to top

Listopad na Viasat Nature: Doku serije posvećene važnosti očuvanja prirode

Listopad na Viasat Nature prepun je emisija koje će nas podsjetiti na važnost očuvanja prirode.

Istražite Veliki koraljni greben s Davidom Attenboroughom ili pratite Australske lovce na zlato u četvrtoj sezoni njihovih avantura kroz specijal Divlja Australija. Kroz emisiju Veterinar u australskoj divljini upoznajte negostoljubive predjele Zapadne Australije i njene egzotične životinje. 

viasat nature
Listopad na Viasat Nature: Doku serije posvećene važnosti očuvanja prirode

Proučite bogatu prirodnu povijest istražujući izumrle životinjske vrste, promjene krajolika i evolucijska čuda u specijalu Prapovijest, otkrijte unutarnje tajne najfascinantnijih svjetskih zvijeri u emisiji Prirodni divovi ili istražite Europu u potrazi za golemim kraljevskim šaranima u emisiji Čudovišni šaran.

Veterinar u australskoj divljini/ Outback Vet

Od nedjelje 6. listopada u 13h

Žanr: Dokumentarni/ reality/ priroda

Serija ‘Veterinar u australskoj divljini’ prati Ricka Fennyja, 40-godišnjeg veterinara, njegovu obitelj i njegovu mrežu veterinarskih klinika dok se susreću sa svakodnevnim problemima, ali i s onim što nikada nisu vidjeli, radeći sa životinjama u zabačenim i negostoljubivim predjelima Zapadne Australije. Rick je jedan od najzanimljivijih veterinara na svijetu.

Svoju je karijeru započeo putujući prikolicom i od tada ponosno živi ciganskim načinom života. Svakog mjeseca redovito odlazi na tri tisuće kilometara dugačko putovanje Zapadnom Australijom kako bi obišao svoje klijente, veterinarske klinike i, što je najvažnije, svoju obitelj.

U seriji ćemo upoznati Rickova sina Eda, morskog biologa i stručnjaka za morske pse, njegovu kćer i kolegicu veterinarku dr. Louisu Fenny te niz neumornih i predanih mladih veterinara koji vode njegove klinike u ruralnim dijelovima Zapadne Australije. – (Viasat Nature)

SPECIJAL: Divlja Australija

Svakog radnog dana u listopadu, s početkom u utorak 1. listopada u 20.45h

Ovog listopada odajemo počast nevjerojatnoj raznolikosti prirodnog svijeta Australije; pratite Davida Attenborougha do Velikog koraljnog grebena, pobliže pogledajte najtajanstvenije i najopasnije životinje na kontinentu i otputujte natrag u prošlost kako biste istražili prapovijesnu Australiju. A ako vam ni to nije dovoljno, uživajte u premijeri četvrte sezone serije ‘Australski lovci na zlato’ na kanalu Viasat Explore! – (Viasat Nature)

Divlja Australija/ Savage Australia

Od petka 4. listopada u 20.45h

Žanr: Dokumentarni/ priroda

Serija koja istražuje čudna, divlja i opasna stvorenja u Australiji. Prikazujući zanimljive arhivske snimke uz stručne komentare, krećemo na uzbudljivo i poučno putovanje prirodnim svijetom – i nadamo se da ćemo se vratiti živi! – (Viasat Nature)

Prirodni divovi/ Inside Nature’s Giants

Od subote 5. listopada u 20h

Žanr: Dokumentarni/ priroda

Ova nagrađivana serija otkriva unutarnje tajne najfascinantnijih svjetskih zvijeri. U svakoj epizodi svjedočimo seciranju koje nam daje posve novi uvid u životinje i njihovu evoluciju.

žPogledajte ekipu koja kreće na egzotične lokacije da bi istražila kako su ekstremni okoliši oblikovali neobične i spektakularne životinje poput polarnog medvjeda, ulješure i divovske sedmopruge usminjače.

Dok se ta golema stvorenja otvaraju da bi ih se temeljito proučilo, nevjerojatne slike seciranja ilustriraju znanost koja stoji iza evolucije i razvoja životinja. Tim jedinstvenim načinom omogućit ćemo gledateljima da iznutra vide zanimljivosti i čuda prirode. – (Viasat Nature)

Prapovijest

Svakog radnog dana u listopadu, s početkom u utorak 1. listopada u 19.50h

Dobro došli u dom svega što je prapovijesno! Svaku večer radnog dana, na kanalu Viasat Nature, posvećujemo znanosti koja se krije iza bogate prirodne povijesti našeg svijeta, istražujući izumrle životinjske vrste, promjene krajolika i evolucijska čuda. – (Viasat Nature)

Čudovišni šaran/ Monster Carp

Svakog radnog dana od četvrtka 10. Listopada u 17h

Žanr: Dokumentarni/ ribolov/ putovanje

U trećoj sezoni Ali Hamidi, Tom Dove i Neil Spooner putuju Europom u potrazi za golemim kraljevskim šaranima, nakon čega kreću još dalje zbog najveće vrste šarana na svijetu, ribe za koju se zna da je mogla težiti i do 230 kilograma.

Tijekom ovog putovanja šarane će loviti u rijekama, golemim kopnenim morima, pa čak i u komercijalnim mjestima za odmor, a okušat će se i u ribolovu nekih drugih vrsta koje se mogu pronaći u zemljama koje posjete te uživati u lokalnim kulturama i kuhinjama.

Svaka epizoda puna je akcije, šala i smijeha koji se mogu i očekivati od tri dobra prijatelja na prekomorskom putovanju, a vidjet ćemo i kako se svaki od njih služi vlastitim taktikama te se bavi onim što mu najbolje ide. Sezona se sastoji od četiri epizode, a dečki će posjetiti Tajland, Francusku, Bosnu, Srbiju i Španjolsku. – (Viasat Nature)

PREPORUKA

Drugi upravo čitaju

After Yang (2021)

After Yang (2021) recenzija filma After Yang je kombinacija sajberpanka i umetničke drame koju potpisuje Kogonada, američki umetnik koji se proslavio svojim video esejima u kojima analizira sadržaj, formu, estetiku i strukturu filmskog i televizijskog sadržaja. Ovo je...

American Fiction (2023)

American Fiction je kombinacija drame i komedije koju potpisuje Kord Džeferson u svom dugometražnom rediteljskom debiju. Svoj scenario je zasnovao na romanu Erasure Persivala Evereta iz 2001. godine i prati romanopisca-profesora koji je frustiran stereotipnim crnačkim knjigama...

Bacurau (2019)

Bacurau je film nastao u brazilsko-francuskoj ko-produkciji, a sam naslov označava portugalski izraz za noćnu pticu leganj. Osvojio je nagradu žirija na festivalu u Kanu, a širu distribuciju je prekiula pandemija kovida. Distributer Kino-Lorber je sklopio dogovor...