Netflix ovisnost

Prijavi se za novosti i preporuke

Netflix je drag ali jako prevrtljiv prijatelj. Netflix ovisnonst je sve češća pojava. 

Teško je odoljeti da postanete žrtvom ovisnosti o Netflixu. Tako je lako dostupan i da ne zvuči kao stereotip, ali…svi to rade.

Faza 1: Otkriće netflixa

Uz sve ove priče na temu kako su Netflix serije i filmovi super, mogao bih i vidjeti šta ima. Ponekad volim da imam TV uključen u pozadini dok radim druge stvari kao što je čišćenje stana ili provjera Facebooka…

netflix ovisnost

Faza 2: Eksperimentisanje

Najbolji izbor za mene? Zašto ne, hvala Netflix. Tako si sladak i zamišljen! 

Nikada ne bih pogledao Dereka sam, ali mi je tako drago što ste ga preporučili jer je to zaista dirljiva emisija s pravim balansom humora i iskrenih trenutaka. 

Šta to kažeš? Možda mi se sviđa The IT Crowd ? Pa, pretpostavljam da ću pogledati malo i to….

netflix ovisnost

Faza 3: Opravdanje

Izvini, ja, uh, imam planove za večeras (nemam baš nikakveplanove). Ne mogu da se družim (mogu, ali postoji nešto drugo što bih radije radio). 

Imam sastanak (vrući spoj sa daljinskim upravljačem). Oh, samo piće s prijateljem (po imenu Netflix). Kako god. Naporno radim. 

Ako želim sjediti i gledati neke Netflix serije, sasvim je u redu. Uredu je. Zaslužujem to. To je opuštajuće. 

Osim toga, doktor mi je rekao da imam blago povišen krvni pritisak pa se moram opustiti. Moje zdravlje je u pitanju. 

  The Umbrella Academy: 5 razloga za gledanje netipične superherojske serije

U suštini, ako ne sjedim na svom kauču i ne gledam Netflix, mogao bih umrijeti.

netflix ovisnost

Faza 4: Netflix ovisnost

Čekaj, podigli su cijenu za dolar mjesečno? Šta? To je krađa! Čekaj, ne, ja ću platiti! Ja ću platiti! Ja ću uzeti novac. Ja ću to shvatiti. Na pola sam Tjudora i nije ni tako dobro, ali ne mogu ga tek tako napustiti. 

Henriju su ostale tri žene! A nakon što završim Tjudore , moram da pogledam dokumentarac o Zlatnom dobu jer sam sada veoma uložen u Englesku kasnog 16. veka! 

Takođe, šta se desilo sa Džonatanom Ris Majersom? On je u emisiji o Drakuli? Je li to dostupno na Netflix instant gledanju? Ne? U redu. Biti će. Ja ću čekati.

netflix ovisnost

Faza 5: Poricanje

Mogao bih stati kad god poželim. Ja nemam problem. Volim Netflix. Netflix čini da se osjećam dobro. Nema ništa loše u tome.

netflix ovisnost

Faza 6: Panika

Ne učitava se! Ne učitava se! Kako to mislite da je došlo do greške i da pokušate kasnije? Nema kasnije! Šta da radim u međuvremenu, ha Netflix? 

Čitati knjigu? Biti produktivan? Nazvati moje roditelje da vidim kako su? Napusti kuću? Puni, za ljubav svega što je dobro, puni!

netflix ovisnost

Faza 7: Prihvatanje

Možda imam problem. Možda ću morati malo da se odmorim od Netflixa. Samo jedan mali pogled šta ima novo. Samo na kratko. 

Samo dok ne mogu da se setim kako se zovem i šta su mi nekada bili snovi i težnje prije nego što sam se navukao na Netflix.

netflix ovisnost

Faza 8: … jesi gledao drugu sezonu Kuće od karata ?

Robin Wright je više nego žestoka predsjednica. The end.

Ako si u ovoj fazi preporučujemo ti da se prihvatiš Pushup poruke na našem sajtu jer ćemo uskoro dijeliti razne gadgete.

  The Devil All the Time: Zvjezdana postava u novom Netflixovom pokušaju

Ulaznice za kino promocije i razne poklone kao ovaj što piše u zagradi. 😀 (Neflix free acaunts). Da, dobro si pročitao!

snimak ekrana 12.05.2014. u 17.20.41

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 4.8 / 5. Brojanje glasova: 26

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Drugi upravo čitaju

The Tragedy of Macbeth (2021)

Magbet je pozorišna tragedija Vilijama Šekspira koja je do sada tridesetak puta adaptirana u film, a poslednju adaptaciju Macbeth smo dobili 2015. godine. The Tragedy of Macbeth je nova ekranizacija koju je napisao i režirao...

Gorčilo – Jesi li to došao da me vidiš (2015) – Recenzija

Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš je odličan domaći film iz 2015. godine. Poslednji domaći film koji sam pogledao u bioskopu je bila Parada Srđana Dragojevića i tada sam sklopio neku vrstu pakta sa...

Nine Days (2020) – Recenzija

Nine Days je odličan film iz 2020. godine koji ne smijete propustiti. Nine Days je film o kome se dosta pričalo u prethodnom periodu, pre svega zbog toga što je nakon skoro godinu i po dana...

Summer of Soul (2021) – Recenzija

Summer of Soul je muzički dokumentarac koji potpisuje Amir Tompson i koji se bavi muzičkim događajima vezanim za crnačku muziku i kulturu u Njujorku 1969. godine koji nose zajednički naziv Harlem Cultural Festival. Film je debitovao...

Filmoviplex Recenzija

Ako ste u potrazi za besplatnim filmovima i serijama sigurno ste čuli za Filmoviplex. Filmoviplex je popularna online platforma za online gledanje filmova i serija sa prevodom na naš jezik. Filmoviplex nudi linkove za gledanje...

Najbolji filmovi 2021

Ovo su najbolji filmovi 2021. godine po izboru poznatog filmskog blogera Siniše Stajića. Kao što i sami znate, epidemija kovida je u poslednje dve godine osakataila filmsku industriju – mnogi filmovi su umesto planirane bioskopske...