Netflix ovisnost

Netflix je drag ali jako prevrtljiv prijatelj. Netflix ovisnonst je sve češća pojava. 

Teško je odoljeti da postanete žrtvom ovisnosti o Netflixu. Tako je lako dostupan i da ne zvuči kao stereotip, ali…svi to rade.

Faza 1: Otkriće netflixa

Uz sve ove priče na temu kako su Netflix serije i filmovi super, mogao bih i vidjeti šta ima. Ponekad volim da imam TV uključen u pozadini dok radim druge stvari kao što je čišćenje stana ili provjera Facebooka…

netflix ovisnost

Faza 2: Eksperimentisanje

Najbolji izbor za mene? Zašto ne, hvala Netflix. Tako si sladak i zamišljen! 

Nikada ne bih pogledao Dereka sam, ali mi je tako drago što ste ga preporučili jer je to zaista dirljiva emisija s pravim balansom humora i iskrenih trenutaka. 

Šta to kažeš? Možda mi se sviđa The IT Crowd ? Pa, pretpostavljam da ću pogledati malo i to….

netflix ovisnost

Faza 3: Opravdanje

Izvini, ja, uh, imam planove za večeras (nemam baš nikakveplanove). Ne mogu da se družim (mogu, ali postoji nešto drugo što bih radije radio). 

Imam sastanak (vrući spoj sa daljinskim upravljačem). Oh, samo piće s prijateljem (po imenu Netflix). Kako god. Naporno radim. 

Ako želim sjediti i gledati neke Netflix serije, sasvim je u redu. Uredu je. Zaslužujem to. To je opuštajuće. 

Osim toga, doktor mi je rekao da imam blago povišen krvni pritisak pa se moram opustiti. Moje zdravlje je u pitanju. 

U suštini, ako ne sjedim na svom kauču i ne gledam Netflix, mogao bih umrijeti.

netflix ovisnost

Faza 4: Netflix ovisnost

Čekaj, podigli su cijenu za dolar mjesečno? Šta? To je krađa! Čekaj, ne, ja ću platiti! Ja ću platiti! Ja ću uzeti novac. Ja ću to shvatiti. Na pola sam Tjudora i nije ni tako dobro, ali ne mogu ga tek tako napustiti. 

Henriju su ostale tri žene! A nakon što završim Tjudore , moram da pogledam dokumentarac o Zlatnom dobu jer sam sada veoma uložen u Englesku kasnog 16. veka! 

Takođe, šta se desilo sa Džonatanom Ris Majersom? On je u emisiji o Drakuli? Je li to dostupno na Netflix instant gledanju? Ne? U redu. Biti će. Ja ću čekati.

netflix ovisnost

Faza 5: Poricanje

Mogao bih stati kad god poželim. Ja nemam problem. Volim Netflix. Netflix čini da se osjećam dobro. Nema ništa loše u tome.

netflix ovisnost

Faza 6: Panika

Ne učitava se! Ne učitava se! Kako to mislite da je došlo do greške i da pokušate kasnije? Nema kasnije! Šta da radim u međuvremenu, ha Netflix? 

Čitati knjigu? Biti produktivan? Nazvati moje roditelje da vidim kako su? Napusti kuću? Puni, za ljubav svega što je dobro, puni!

netflix ovisnost

Faza 7: Prihvatanje

Možda imam problem. Možda ću morati malo da se odmorim od Netflixa. Samo jedan mali pogled šta ima novo. Samo na kratko. 

Samo dok ne mogu da se setim kako se zovem i šta su mi nekada bili snovi i težnje prije nego što sam se navukao na Netflix.

netflix ovisnost

Faza 8: … jesi gledao drugu sezonu Kuće od karata ?

Robin Wright je više nego žestoka predsjednica. The end.

Ako si u ovoj fazi preporučujemo ti da se prihvatiš Pushup poruke na našem sajtu jer ćemo uskoro dijeliti razne gadgete.

Ulaznice za kino promocije i razne poklone kao ovaj što piše u zagradi. 😀 (Neflix free acaunts). Da, dobro si pročitao!

snimak ekrana 12.05.2014. u 17.20.41

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj post? Subtitle: Leave empty to disable. Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili! Result text - average rating: Prosječna ocjena Result text - vote count:

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Drugi upravo čitaju

It’s Such a Beautiful Day (2012) – Recenzija

It’s Such a Beautiful Day je eksperimentalni animirani film It’s Such a Beautiful Day je eksperimentalni animirani film koji predstavlja kombinaciju crnog humora i drame i koji u potpunosti potpisuje Don Hercfelt. Od ranije cenjen kao autor...

Togo (2019) – Gledalica.ba

Film Togo radnja filma Nedavno sam spominjao kako smo svedoci ekspanzije servisa za strimovanje koji produciraju sopstveni materijal, a među njima su se pojavile neke nove kompanije koje takođe vide profit u ovom sektoru,...

Triangle of Sadness (2022) – Recenzija

Triangle of Sadness je satirična crna komedija Triangle of Sadness je satirična crna komedija nastala u međunarodnoj ko-produkciji koju potpisuje švedski autor Ruben Ostlund u svom debitantskom radu na engleskom jeziku. Film je osvojio Zlatnu...