CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Prijavi se za novosti i preporuke

Crtani filmovi prate trendove ali neki su animirani likovi ikone svoga doba i za njih se može reći da su na neki način bezvremenski.

Danas pričamo samo o takvim likovima – legendarnim likovima iz legendarnih animiranih serija i filmova.

Bacite oko na našu listu sedam najdražih animiranih likova svih vremena. Svaki je super na svoj autentični način!

Šiljo

Dobrodušni Šiljo jedan je od najboljih crtanih likova ikad. Pozitivac u duši, šašav, drag i pravi miljenik djece.

Po izgledu je antropomorfni pas obučen u džemper, hlače i bijele rukavice. Stvoren je u studiju Walta Disneyja prije 85 godina, i vjerni je i dugogodišnji pratitelj Mickeyja Mousea.

soljo
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Spužva Bob Skockani

Moglo bi se reći kako Spužva Bob Skockani (SpongeBob SquarePants) jedan je od najluđih likova ikad stvorenih u povijesti animiranih likova. Osim što je spužva koja priča, Spužva Bob živi u ananasu, a “kućni” ljubimac mu je puž koji se zove Gary. Ne možeš ga ne voljeti.

crtani filmovi 7 najdražih likova svih vremena
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Ljenjivac Sid

Šeprtljavi Sid prava je duša od ljenjivca. Uvijek izazove neku nevolju, ali tko bi mu zamjerio kad je tako sladak.

Sid se kao jedan od glavnih likova pojavljuje u animiranim filmovima Ledeno doba (Ice Age), a glas mu u originalnim filmovima daje kolumbijsko-američki glumac John Leguizamo ( Super Mario Bros,  Carlito’s Way).

crtani filmovi 7 najdražih likova svih vremena
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Mačak Tom

Ovaj šašavi mačak nije ni približno lukav i pametan kao sve druge mačke svijeta, ali to je upravo i razlog njegova šarma.

Toma smo u djetinjstvu ( a i duže) gledali u jedom od najpoznatijih animiranih klasika – Tomu i Jerryju (Tom And Jerry), koji se prvi put počeo prikazivati 1940. godine, a ovaj animirani klasik stvorili su William Hanna i Joseph Barbera. – (CRTANI FILMOVI)

  6 serija koje su proslavile knjige po kojima su nastale
crtani filmovi 7 najdražih likova svih vremena
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Bart Simpson

Tko ne bi volio najnestašnijeg animiranog dječaka koji ni nakon 30 godina postojanja nije odrastao.

Njegova cijela obitelj može biti na ovoj listi! Homera, Marg, Maggie i Lisu stvorio je Matt Groening, a što se nas tiče ovu obitelj možemo gledati i idućih 30 godina. – (CRTANI FILMOVI)

crtani filmovi 7 najdražih likova svih vremena
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Bender

Možda ste pomislili da je Bender robot kojemu je alkohol pogonsko gorivo, ali ne, nije, on je samo robot alkoholičar.

Jedan od najboljih robota u galaksiji (a i šire), Bender se pojavljuje u kultnom animiranom hitu Futurama iz 1999. godine, koju je također stvorio Matt Groening. – (CRTANI FILMOVI)

crtani filmovi
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Baltazar

Profesor Baltazar svojim maštovitim izumima spašava svijet.

Prvi Baltazar nacrtan je i animiran 1967., a serija o profesoru Baltazaru snimala se od 197. do 1978. godine u Zagreb filmu.

Inače, profesor Baltazar uspije spasiti svijet u 5 do 10 minuta, koliko traje svaka epizoda. Otac lika profesora Baltazara je Zlatko Grgić. – (CRTANI FILMOVI)

crtani filmovi 7 najdražih likova svih vremena
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 22

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Supported by TNT Grupacija

Drugi upravo čitaju

Najbolji filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji filmovi 2020. godine po izboru legendarnog filmskog blogera. Tradicionalno kao i svake godine, došlo je vreme (malo ranije nego inače) da se saberu filmski utisci vezani za prošlu godinu. Kao što i...

Najbolji filmski citati

Filmski citati koji će vas ostaviti bez daha a možda pronađete i inspiraciju Američki filmovi su zbog svoje popularnosti iznjedrili najveći broj najpopularnijih filmskih citata ili fraza koje su postale dijelom svakodnevnog govora. Svakako, imamo i...

70 najboljih serija 2010-2019

Lista najboljih serija po izboru bloga Filmske Recenzije Kao što već znate, svake godine objavljujem popise s filmovima i serijama koji su na mene ostavili najbolji dojam iz prethodne godine. Na jednoj stranici sam vidio da...

Mladi papa / The Young Pope (2016)

Mladi papa je odlična serija iz 2016 godine koju ne smijete propustiti. Ako već niste odgledali ovu vrhunsku seriju uzmite daljinski u ruke! Jeste li ikada razmišljali kako državica Vatikan izgleda iznutra, kakvi su odnosi između...

Uvod u Anatomiju

Sedam iznenađujućih činjenica koje niste znali o seriji Uvod u Anatomiju Četrnaest sezona bezvremenske serije Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy), proglašena je najboljom medicinskom dramskom serijom svih vremena. Jedna od najdugovječnijih serija počela se emitirati 2005....

FLEE / FLUGT RECENZIJA

FLEE / FLUGT Recenzija odličnog animiranog dokumentarca iz 2021 godine. Flee je danski animirani dokumentarni film nastao u međunarodnoj koprodukciji koji potpisuje Jonas Poher Rasmusen. Premijerno je prikazan na festivalu Sundance u januaru gde je odneo...