CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Prijavi se za novosti i preporuke

Crtani filmovi prate trendove ali neki su animirani likovi ikone svoga doba i za njih se može reći da su na neki način bezvremenski.

Danas pričamo samo o takvim likovima – legendarnim likovima iz legendarnih animiranih serija i filmova.

Bacite oko na našu listu sedam najdražih animiranih likova svih vremena. Svaki je super na svoj autentični način!

Šiljo

Dobrodušni Šiljo jedan je od najboljih crtanih likova ikad. Pozitivac u duši, šašav, drag i pravi miljenik djece.

Po izgledu je antropomorfni pas obučen u džemper, hlače i bijele rukavice. Stvoren je u studiju Walta Disneyja prije 85 godina, i vjerni je i dugogodišnji pratitelj Mickeyja Mousea.

soljo
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Spužva Bob Skockani

Moglo bi se reći kako Spužva Bob Skockani (SpongeBob SquarePants) jedan je od najluđih likova ikad stvorenih u povijesti animiranih likova. Osim što je spužva koja priča, Spužva Bob živi u ananasu, a “kućni” ljubimac mu je puž koji se zove Gary. Ne možeš ga ne voljeti.

crtani filmovi 7 najdražih likova svih vremena
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Ljenjivac Sid

Šeprtljavi Sid prava je duša od ljenjivca. Uvijek izazove neku nevolju, ali tko bi mu zamjerio kad je tako sladak.

Sid se kao jedan od glavnih likova pojavljuje u animiranim filmovima Ledeno doba (Ice Age), a glas mu u originalnim filmovima daje kolumbijsko-američki glumac John Leguizamo ( Super Mario Bros,  Carlito’s Way).

crtani filmovi 7 najdražih likova svih vremena
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Mačak Tom

Ovaj šašavi mačak nije ni približno lukav i pametan kao sve druge mačke svijeta, ali to je upravo i razlog njegova šarma.

Toma smo u djetinjstvu ( a i duže) gledali u jedom od najpoznatijih animiranih klasika – Tomu i Jerryju (Tom And Jerry), koji se prvi put počeo prikazivati 1940. godine, a ovaj animirani klasik stvorili su William Hanna i Joseph Barbera. – (CRTANI FILMOVI)

  10 grunge filmova koji će vas vratiti u devedesete
crtani filmovi 7 najdražih likova svih vremena
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Bart Simpson

Tko ne bi volio najnestašnijeg animiranog dječaka koji ni nakon 30 godina postojanja nije odrastao.

Njegova cijela obitelj može biti na ovoj listi! Homera, Marg, Maggie i Lisu stvorio je Matt Groening, a što se nas tiče ovu obitelj možemo gledati i idućih 30 godina. – (CRTANI FILMOVI)

crtani filmovi 7 najdražih likova svih vremena
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Bender

Možda ste pomislili da je Bender robot kojemu je alkohol pogonsko gorivo, ali ne, nije, on je samo robot alkoholičar.

Jedan od najboljih robota u galaksiji (a i šire), Bender se pojavljuje u kultnom animiranom hitu Futurama iz 1999. godine, koju je također stvorio Matt Groening. – (CRTANI FILMOVI)

crtani filmovi
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

Baltazar

Profesor Baltazar svojim maštovitim izumima spašava svijet.

Prvi Baltazar nacrtan je i animiran 1967., a serija o profesoru Baltazaru snimala se od 197. do 1978. godine u Zagreb filmu.

Inače, profesor Baltazar uspije spasiti svijet u 5 do 10 minuta, koliko traje svaka epizoda. Otac lika profesora Baltazara je Zlatko Grgić. – (CRTANI FILMOVI)

crtani filmovi 7 najdražih likova svih vremena
CRTANI FILMOVI 7 Najdražih likova svih vremena

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj post? Subtitle: Leave empty to disable. Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili! Result text - average rating: Prosječna ocjena Result text - vote count:

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Drugi upravo čitaju

Pearl (2022) – Recenzija

Pearl sa podnaslovom An X-traordinary Origin Story je psihološki slešer koji potpisuje Taj Vest u saradnji sa glumicom Mijom Got koja ponovo tumači i glavnu ulogu. Ovaj film služi kao prethodnik filma X (2022) i u njemu pratimo...

Gorčilo – Jesi li to došao da me vidiš (2015) – Recenzija

Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš je odličan domaći film iz 2015. godine. Poslednji domaći film koji sam pogledao u bioskopu je bila Parada Srđana Dragojevića i tada sam sklopio neku vrstu pakta sa...

The Tragedy of Macbeth (2021)

The Tragedy of Macbeth je nova ekranizacija Magbet je pozorišna tragedija Vilijama Šekspira koja je do sada tridesetak puta adaptirana u film, a poslednju adaptaciju Macbeth smo dobili 2015. godine. The Tragedy of Macbeth je nova ekranizacija...

Nagrađivani svjetski producenti i Oscarovci dolaze na NEM Zagreb 2019

NEM Zagreb - Nagrađivani svjetski producenti i Oscarovci NEM Zagreb 2019., događanje usmjereno na razvoj TV i filmske industrije u Hrvatskoj i regiji, objavio je prve potvrđene predavače i paneliste. Tijekom trodnevnog događanja, govornici iz...

Filmoviplex Recenzija

Ako ste u potrazi za besplatnim filmovima i serijama sigurno ste čuli za Filmoviplex. Filmoviplex je popularna online platforma za online gledanje filmova i serija sa prevodom na naš jezik. Filmoviplex nudi linkove za gledanje...

Tár (2022) – Recenzija

Tár je psihološka drama Tár je psihološka drama koju kao režiser, scenarista i producent potpisuje kvalitetni autor Tod Fild kome je ovo prvi rad još od 2006. godine, a ukupno treći. Film je premijerno prikazan...